Στην INTRACOM

Με μια «διαφορά». Στην εταιρεία INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, που μέχρι και το 2010 ήταν μόνιμα κερδοφόρα, επειδή το 2011 παρουσίασε για πρώτη φορά κάποιες ζημιές, αποφάσισε, πάνω στην επαναλαμβανόμενη περσινή μείωση να προχωρήσει και σε εκ περιτροπής 4ημερη εργασία, δηλ. επί πλέον 20% μείωση στην αμοιβή, αλλά και χαμένα τουλάχιστον 45 ένσημα μέσα στη χρονιά, ακόμη κόψιμο στο ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας και στο βρεφονηπιακό επίδομα … και βλέπουμε … Ώστε να μειωθούν δραστικά οι ζημιές το ‘12, στην καμπούρα βέβαια των εργαζόμενων, ενώ οι μέτοχοι είχαν τα κέρδη τους όλα τα προηγούμενα χρόνια (το κλασσικό στην παγκόσμια κρίση: ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών). Αν δεν συναινέσουμε υπάρχει άμεσα η απειλή για απολύσεις, ειδικά για το Defense, για 150 από τους 430 εργαζόμενους. Για τους εργαζόμενους στην Defense πρόκειται για τραγική εξέλιξη, που ζουν ασφαλώς ήδη πολλές κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα προσπαθούν να διασπάσουν τον κόσμο στην INTRACOM, ο καθένας να κοιτάξει στην εταιρία του, οι «τυχεροί» που χάνουν «μόνο» όσο και πέρσι. Όταν την ίδια στιγμή ο μισθός κουτσουρεύεται δραστικά από τα χαράτσια φορολογίας κάθε είδους κι όταν απειλούνται άμεσα 13ος-14ος μισθοί (άλλο 15%), τριετίες ωρίμανσης, ουσιαστική κατάργηση εθνικής συλλογικής σύμβασης, κόψιμο εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη…

Η απάντηση που δώσαμε πέρσι το Φλεβάρη με τις δύο 48ωρες απεργίες που αποφασίσαμε και καθολικά υλοποιήσαμε σε όλον τον όμιλο όταν μας πρωτοανακοινώθηκαν τα μέτρα και απολύσεις, πρέπει να είναι και φέτος ο μπούσουλας. Η ΓΣ που ορίστηκε την Πέμπτη, 12/1 11:30-14:30 στο Α4 εστιατόριο στην Παιανία πρέπει να αποφασίσει κυλιόμενες απεργίες διάρκειας ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ενάντια στην εκ περιτροπής ή όποια άλλη φαλκίδευση των εργασιακών σχέσεων και του εισοδήματός μας και για την αποκατάσταση ακέραιων των μισθών μας και μάλιστα με αυξήσεις λόγω των έξτρα επιβαρύνσεων φόρων – πληθωρισμού. Ταυτόχρονα να δώσουμε δυναμικό παρών στην Παναττική 24ωρη Απεργία στις 17/1 που αποφάσισαν τα ΕΚ με πίεση της εργατικής βάσης (μαζί και του σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ), για στήριξη όλων των αγωνιζόμενων εργατών στην Χαλυβουργία, ALTER, Ελευθεροτυπία κλπ. και για απόκρουση των κυβερνητικών- τροϊκανών μνημονίων και πολιτικών που αποτελούν καταστροφή για όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ πρέπει να ξαναμπούν κι αυτοί δυναμικά «στο χορό» των σκληρών εργατικών αγώνων διάρκειας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, σε αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους, για ανατροπή των πολιτικών εργοδοσίας και κυβερνήσεων της μεθοδευμένης χρεοκοπίας των εργαζόμενων υπέρ των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου γενικά. Με την ενότητα και τον αγώνα η νίκη θα είναι των εργαζόμενων!

Βασίλης Συλαϊδής, Μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Διαβάστε επίσης

Όλοι στη μάχη της απεργίας

Τα Εργατικά Κέντρα

Kαι στο δημόσιο

Oι φοιτητές

Αφίσα μεταναστών για την απεργία στις 17/1