Χαλκίδα: Όχι στις διώξεις

“Φωνάζαμε πολιτικά συνθήματα ενάντια στην ανεργία, το Μνημόνιο 'δεν σας θέλει ο λαός πάρτε το μνημόνιο και μπρος', 'η χούντα δεν τελείωσε το 1973' και άλλα τέτοια, η διαμαρτυρία που κάναμε ήταν καθαρά πολιτική και νόμιμη και βέβαια συμμετείχε μαζί μας πολύς κόσμος που αυθόρμητα άρχισε να διαμαρτύρεται. Τους ενόχλησαν αυτά που λέγαμε, που τα λέει όλος ο κόσμος και γι' αυτό κάνουν τη δικογραφία” μας είπε η Χρυσάνθη Τσιμπίδου, εκπαιδευτικός και μια εκ των συλληφθέντων. “Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσαγωγές έγιναν μετά το τέλος της διαμαρτυρίας ‘με εντολή από την Περιφέρεια' όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Οταν μας πήγαν στο τμήμα έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης από κόσμο, κινητοποιήθηκαν στο πλευρό μας σωματεία, από το Εργατικό Κέντρο, από το δημοτικό συμβούλιο”.

“Γελοιότητες. Δεν ήμασταν μόνο πέντε αυτοί που διαμαρτύρονταν και αποδοκίμαζαν αλλά σχεδόν όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος. Απομονώθηκαν πέντε άτομα για να παραδειγματιστεί η διαμαρτυρόμενη πλειοψηφία, να ενοχοποιηθεί κάθε επιθυμία αντίστασης, κριτικής και αμφισβήτησης. Στην ουσία, προσπαθούν να φιμώσουν το λόγο για να ανακόψουν τις απελευθερωτικές πράξεις που μπορεί να εμπνεύσει” αναφέρει το κείμενο υπογραφών συμπαράστασης που κυκλοφορούν αλληλέγυοι-ες από την Χαλκίδα.

Mε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ “καταγγέλλει την προκλητική σύλληψη πολιτών που αποδοκίμαζαν στη Χαλκίδα την πολιτική της κυβέρνησης, την Τρόικα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κ. Παπούλια που έχει στηρίξει ανοιχτά την πολιτική της εξαθλίωσης. Το γεγονός ότι παραπέμπονται σε δίκη για «προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας», είναι ένδειξη του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού κατήφορου της κυβέρνησης των εντολοδόχων της Τρόικα και έρχεται σε συνέχεια της επίσης προκλητικής και αντιδημοκρατικής ποινικοποίησης των διαμαρτυριών στις 28 Οκτώβρη. Είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος της δημοκρατίας να αντιμετωπίζεται ως ελέω θεού μονάρχης στον οποίο δεν μπορεί να ασκηθεί κριτική. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη ενάντια στους διαδηλωτές” καταλήγει η ανακοίνωση.