ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Σούπερ Μάρκετ ΑΡΙΑΔΝΗ

Λίγο πριν κλείσουν τις 2 βδομάδες, η διοίκηση πρότεινε στους εργαζόμενους να επιλέξουν αυτοί ποιοι θα απολυθούν(!) δίνοντάς της μια λίστα με περίπου 20 εργαζόμενους ώστε οι υπόλοιποι να συνεχίσουν τη δουλειά και κάποιοι(4 ή 5) από όσους αποχωρήσουν να δουλέψουν σε μια νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες των καταστημάτων.

Οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους στις 26 Γενάρη απέρριψαν αυτή την πρόταση και επέμειναν στην απεργία για να μην απολυθεί κανείς. Aυτό φάνηκε και από την πρόταση για τη συνέχεια που έκανε η σωματειακή επιτροπή τους και από το τι έλεγαν μεμονωμένα οι ίδιοι. Η Άσπα μας δήλωσε ότι “θα συνεχίσουμε μέχρι να τα πάρουν πίσω όλα”. Ο Σπύρος που εργάζεται 16 χρόνια στην Αριάδνη μάς δήλωσε ότι “εμείς χτίσαμε την Αριάδνη και τώρα θέλουν να μας απολύσουν, αλλά δε θα σταματήσουμε έτσι εύκολα”. Δύναμη για τη συνέχεια έδωσε στους απεργούς και η επίσκεψη απεργών από τη Χαλυβουργία την Παρασκευή 27 Γενάρη (την ίδια μέρα μιλούσαν σε εκδήλωση για τον αγώνα τους).

Στην εκδήλωση σωματείων που μιλούσαν οι Χαλυβουργοί τοποθετηθήκαμε από την πλευρά της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α προβάλλοντας τη μάχη που δίνεται στην Αριάδνη. Θα χρειαστεί άμεσα να απλωθεί σε όλη την Κρήτη ένα κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους από σωματεία, συλλόγους φοιτητών, φορείς και την Αριστερά. Η Εργατική Αλληελγγύη έχει κυκλοφορήσει παγκρήτια κείμενο υπογραφών, προκήρυξη και ψήφισμα συμπαράστασης. Η προοπτική για μια Πανεργατική Απεργία εδώ και τώρα παίρνει σάρκα και οστά από τη συνέχιση μαχών σαν της Αριάδνης.

Άλλα νέα από την Κρήτη

Ένας χρόνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Τρομοκρατία και διάσπαση

Να απλώσουμε παντου το απεργιακό μέτωπο

Χαλυβουργία: 3 μήνες απεργία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 4ος μήνας επίσχεση στην ΕΛΛΕΝΙΤ

ΑΒΕΛΟΝ Α.Ε.

ΛΟΥΚΙΣΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε

Goodyear

ΓΙΑΝΝΕΝΑ SPIDER

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΩΔΩΝΗ

ΞΑΝΘΗ

ΕΜΔΥΔΑΣ

ΗΛΠΑΠ

ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζουν στην ΑΒΕΞ

Εφημερίδα Πελοπόννησος

3Ε Εκτυπωτική

NOVOTEL