Λαμία: Έξω οι νεοναζί

Την Τρίτη 10 Απρίλη, την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας είχε προγραμματίσει να συζητήσει το ζήτημα της δημιουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χρυσοχοϊδη, επέλεξαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που τους έδωσε το πράσινο φως, να εμφανιστούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κάνοντας την εμετική τους προεκλογική προπαγάνδα κατά των μεταναστών. Τόλμησαν ακόμα και να χαιρετήσουν ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την απάντηση στη φασιστική πρόκληση έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της Λαμίας που φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και ανάγκασαν τους φασίστες να αποχωρήσουν.

«Χαιρετίζουμε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία των συμπολιτών μας, που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδρώντας στην παρουσία των φασιστών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παρέμβασης Πολιτών μαζί με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο Πρόεδρος έδωσε βήμα στον εκπρόσωπο των φασιστών. Καταγγέλλουμε την τοποθέτηση του Δημάρχου, ο οποίος κράτησε ίσες αποστάσεις από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρει η ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία. «Επιτέλους, δεν είναι δημοκρατικό να δίνεις βήμα για να προπαγανδίσουν τις απόψεις τους οι νοσταλγοί και οι θαυμαστές του Χίτλερ. Δεν υπερασπίζεσαι τη Δημοκρατία δίνοντας το λόγο σε φασίστες νεοναζί, σε εκείνους που δημόσια δηλώνουν πως θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να παρέχει καμιά νομιμοποίηση σε εγκληματικές οργανώσεις όπως η χρυσή αυγή, που έχουν επανειλημμένα επιτεθεί σε πολίτες ακόμα και στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνουν στην ιστορία της πόλης μας, που έδωσε χιλιάδες αγωνιστές και θύματα στον αντι-ναζιστικό αγώνα, ως εκείνοι που άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεοναζιστική φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού. Αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα περί υπεράσπισης της δημοκρατίας εκμεταλλεύτηκαν ο Χίτλερ και οι όμοιοί του την δεκαετία του ’30, για να ανέλθουν στην εξουσία, να καταργήσουν τη δημοκρατία και να αιματοκυλήσουν τη χώρα τους, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης - Συλλαλητήριο Ομόνοια 24/4, 6μμ

Εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στην ΑΣΟΕΕ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Πάτρα: Αντιφασιστική συγκέντρωση

Νορβηγία: Δικάζεται ο νεοναζί Μπρέιβικ - Φράξτε το δρόμο στους φονιάδες

Tιμητική εκδήλωση για τους ηρωικούς Πακιστανούς