Η ιδιωτικοποίηση Μπουτάρη δεν θα περάσει

Πάνω από 200 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30/5 για να αντιδράσουν στα σχέδια του δημάρχου Μπουτάρη να ιδιωτικοποιήσει τη συντήρηση των απορριματοφόρων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 3ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αφορούσε όλους τους Δήμους του Ν.Θεσσαλονίκης. Ο Μπουτάρης που θέλει να εφαρμόσει πιστά την πολιτική της τροικας και των τραπεζών στους δήμους, είχε μετατρέψει το Δημαρχείο σε φρούριο, με ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν στους εργαζόμενους με χημικά και γκλομπ για να τους εμποδίσουν να μπουν στα γραφεία των υπευθύνων.

Αργότερα, και όταν τα πράματα είχαν ηρεμήσει, έκανε την προκλητική του εμφάνιση ο χρυσαυγίτης βουλευτής της Θεσσαλονίκης συνοδεία δύο φουσκωτών, για να δηλώσει υποκριτικά την υποστήριξή του στους εργαζόμενους. Έγινε αντιληπτός από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενους στο Δήμο και συμπαραστάτες, οι οποίοι απαίτησαν να αποχωρήσουν οι νεοναζί. Τελικά οι φασίστες αποχώρησαν μετά από λίγα λεπτά. Στη συνέχεια έγινε μια ενημέρωση των εργαζόμενων από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να υποχωρήσει ο Μπουτάρης.

Λευτέρης Αραμπατζής