ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Εμπρός με την αντικαπιταλιστική αριστερά

Είναι μια πολιτική καμπάνια που θα κορυφωθεί σε ένα μαζικό γύρο συνελεύσεων των τοπικών κινήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές με στόχο να συσπειρώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και τις αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών.

«Οι πρώτες αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που ξεκίνησαν ήδη από τον Δεκέμβρη, με κορυφαίο σταθμό την μεγαλειώδη κινητοποίηση της 5ης του Μάη, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο είναι καθολικά αντίθετοι αλλά και ΜΠΟΡΟΥΝ να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων το σφαγείο που του ετοιμάζουν. Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει όλες τις δυνάμεις της για ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα που θα επιδιώκει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όχι τη «διόρθωση» και τον «εξανθρωπισμό» της. Καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά στον κόσμο της Αριστεράς και τους αγωνιστές από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται προδομένοι και διαψευσμένοι, για να συστρατευτούμε με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, στην βάση ενός προγράμματος ρήξης με τις βασικές επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων», αναφέρει η νέα τετρασέλιδη προκήρυξη του Μετώπου που προβάλει ότι η λύση στην κρίση είναι αντικαπιταλιστική.

«Για μια αντικαπιταλιστική πολιτική απάντηση στον καταστροφικό «μονόδρομο» που επιχειρούν να μας επιβάλλουν, για την πραγματική σωτηρία - προστασία των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων, για να πληρώσουν την κρίση οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές που την δημιουργησαν. Όχι για επί μέρους διορθώσεις και αλλαγές αλλά για: Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Άμεση παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους - κατάργηση του χρέους Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο σαν προϋπόθεση για την προστασία του συσσωρευμένου μόχθου των εργαζόμενων. Αντικαπιταλιστική ρήξη - αποδέσμευση από την ΟΝΕ, την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Απαγόρευση των απολύσεων - πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς - κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις - μείωση των ωρών εργασίας - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου - κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και φορο-ελαφρύνσεων για τους καπιταλιστές- φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας. Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και η λογική της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης - Δημόσιο αναδιανεμητικό, κοινωνικό, ασφαλιστικό σύστημα. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Παιδεία - Υγεία - Ασφάλιση για όλους. Να κοπούν οι εξοπλισμοί. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες».

Για να γίνει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πράξη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για την κλιμάκωση των απεργιών σε διαρκείας τόσο κεντρικά όσο και σε κλαδικό επίπεδο με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις. Οπως συνεχίζει η ανακοίνωση: «Άμεση προκήρυξη 48ωρης γενικής πολιτικής απεργίας και συνέχιση με νέες πανεργατικές απεργίες. Στήριξη κάθε προσπάθεια για κλαδικές απεργίες διαρκείας και συντονισμός μεταξύ τους. Προετοιμάζουμε τους όρους για να μην μείνει μόνος κανένας κλάδος που προχωράει σε τέτοια δράση. 

Αντίσταση

Προωθούμε μορφές οργάνωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης που θα επιτρέπουν τον έλεγχο των αγώνων από την ίδια τη βάση, με μαζικές γενικές συνελεύσεις και συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε σωματείο. Παλεύουμε για αγωνιστική ταξική ενότητα και συντονισμό των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων τους σε ρήξη με τη συναίνεση και την υποταγή των γραφειοκρατικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ηγηθούν ενός κινήματος αντίστασης και ανατροπής.

Προωθούμε τον συντονισμό των εργατικών αγώνων με τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις, πιστεύοντας ότι χρειάζεται επίσης να «μπουν στο χορό» των κινητοποιήσεων και άλλες κοινωνικές ομάδες. Η νεολαία έχει να αντιμετωπίσει την προοπτική των ιδιωτικών ΑΕΙ και της πλήρους απελευθέρωσης των «αγοράς εκπαιδευτικών υπηρεσιών», το νέο-πλαίσιο που θα εισάγει τους manager ως απόλυτους κυρίαρχους στα ΑΕΙ, τις περικοπές προσωπικού και την αποδιάρθρωση της εκπαίδευσης, τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και τμημάτων. Η αγροτιά ούτως ή άλλως είναι στο στόχαστρο των αναδιαρθρώσεων της ΕΕ. Ο «Καλλικράτης» σημαίνει και μαζικές απολύσεις, και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και εγκατάλειψη της υπαίθρου. Στηρίζουμε τοπικές πρωτοβουλίες συντονισμού σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά, ενωτικές επιτροπές αγώνα, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε την αλληλεγγύη, την πιο πλατιά συσπείρωση ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Αποφασιστική σύνδεση με τους αγώνες των εργαζόμενων της Ευρώπης, διεθνιστικός πανευρωπαϊκός συντονισμός».

Η επιτυχία της καμπάνιας για τη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξωστρέφεια των τοπικών της κινήσεων με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία και γειτονιές. Προβάλλοντας το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και δίνοντας όλες της τις δυνάμεις για την κλιμάκωση των αγώνων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να δώσει την πολιτική έκφραση ανατροπής που αξίζει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα.