Απεργία στα Notos

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι στα Νότος. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν τετράωρη στάση και γενική συνέλευση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας μέχρι και την πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη.

Συνέλευση έγινε την ίδια μέρα και στην Αθήνα. Οι προτάσεις που τέθηκαν ήταν πολλές και αγωνιστικές. Η πρόταση του ΔΣ ήταν πλήρης άρνηση των ατομικών συμβάσεων και εξουσιοδότηση για απεργιακές κινητοποιήσεις με πρώτο βήμα την πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη. Αλλη πρόταση που τέθηκε ήταν για εξουσιοδότηση στο ΔΣ να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας μόλις πάει η πρώτη ατομική σύμβαση. Τέθηκε επίσης πρόταση για δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες Τετάρτη-Σάββατο στη λογική να πάμε μαζί με τη Θεσσαλονίκη που έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπήρξε τέλος και πρόταση να υπάρξει κάποιου τύπου διαπραγμάτευση με την εργοδοσία που απορρίφθηκε από σχεδόν όλους τους συναδέλφους – αφού η εργοδοσία όχι απλά δεν επιδιώκει διαπραγμάτευση, αλλά προχωράει σε τρομοκρατικές απολύσεις. Στο τέλος της συνέλευσης πλειοψήφισε η η πρόταση του ΔΣ για αρνηση των ατομικών συμβάσεων και συμμετοχή στην πανεργατική με το κλίμα να είναι για κλιμάκωση.

“Συσπειρωνόμαστε μαζικά στο Σωματείο. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Γνωστοποιούμε την επίθεση που δεχόμαστε σε σωματεία, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, στην γειτονιά, στους καταναλωτές, σε φίλους και γνωστούς μας” αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου που καλεί την εργοδοσία να “παραδώσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία όπως προκύπτουν από τους ισολογισμούς”.