ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

Διευκόλυνση των απολύσεων για τους εργοδότες προτείνοντας από την μια την αύξηση του ορίου των Ομαδικών Απολύσεων στο 4% για τις μεγάλες επιχειρήσεις και μειώνοντας από την άλλη την αποζημίωση απόλυσης (συζητάνε μέχρι και 50%) - με την αποζημίωση να καταβάλλεται σε 6 δόσεις! Είναι ένα πρωτοφανές δώρο στους εργοδότες και ταυτόχρονα σφαγή για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που τους επόμενους μήνες θα έλθουν αντιμέτωποι με την ανεργία και την απόλυτη φτώχεια. Και δεν είναι το μόνο.

ΟΜΕΔ

Η άλλη όψη των απολύσεων είναι το χτύπημα των αποδοχών των εργαζόμενων και η ελαστικότητα της εργασίας. Η κυβέρνηση μεθοδεύει αλλαγή της διαδικασίας προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Μέχρι τώρα αν οι δύο πλευρές, η εργοδοτική και αυτή των εργαζομένων δεν κατέληγαν σε συμφωνία για τις αυξήσεις, αρκούσε να προσφύγει στον ΟΜΕΔ, έστω και η μια πλευρά, τις περισσότερες φορές η εργατική, για να παρέμβει ο ΟΜΕΔ και να υπάρξει μια τελική κλαδική σύμβαση. Με τη νέα μεθόδευση, οι εργοδότες θα μπορούν να δηλώνουν μόνιμα αντίθετοι στη διαιτησία και να μπλοκάρουν έτσι την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.

Κάτω από τον περίτεχνο τίτλο «όροι απασχόλησης και κατώτατο ημερομίσθιο για τους νέους εργαζομένους κάτω των 25 ετών, που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας», ο Λοβέρδος ακολουθώντας κατά γράμμα τις προτάσεις της τρόικας μεθοδεύει τη μείωση μέχρι και 20% του πρώτου μισθού για τους νέους μέχρι 25 ετών, από τα 740 ευρώ που είναι σήμερα, σε 595! Σύμφωνα με τα σχέδια που διαρρέει το υπουργείο, αυτό θα ισχύει για τον πρώτο χρόνο που θα θεωρείται «διάστημα μαθητείας», ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα επιδοτεί τα ένσημα από τον προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επαναφέρει τα «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης» που θα παρακάμπτουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σε περιοχές που θα υπάρχει μεγάλη ανεργία - για την ακρίβεια στις περιοχές όπου η κυβέρνηση θα έχει φροντίσει με τα νέα μέτρα να υπάρχει μεγάλη ανεργία. Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται αναφορά για «καθορισμό της ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου». Φυσικά, προς τα κάτω.