Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 3/4 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση στο νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης από το σωματείο εργαζομένων, για να ανατραπεί το κλείσιμο του νοσοκομείου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η τοπική επιτροπή της γειτονιάς που στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κωνσταντίνα Καριώτου τόνισε, «οι ελλείψεις σε φάρμακα και αντιδραστήρια είναι πολύ μεγάλες. Δεν έχουμε αντιδραστήρες για να κάνουμε γενικές εξετάσεις αίματος, ενώ την ίδια στιγμή συντελείται στοχοποιημένη μετακίνηση συναδέλφων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο». Ανέφερε πως η κυβέρνηση ρημάζει την δημόσια υγεία με τις περικοπές να στέλνουν το νοσοκομείο σε διάλυση, συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το νοσοκομείο το 2011 ήτανε 380.000 ευρώ, το 2012 ήτανε 220.000, ενώ το 2013 μόλις 115.000 ευρώ!

Ο γραμματέας του σωματείου Απόστολος Κοντογεώργης, τόνισε ότι πρόκειται για το μοναδικό εξιδεικευμένο δημόσιο νοσοκομείο στον τομέα των δερματικών και αφροδισιακών παθήσεων που εξυπηρετεί πάνω από 4000 ασθενείς τον μήνα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως υπάρχει εξειδικευμένο εργαστήριο ιατρικού ελέγχου για όλες τις ιερόδουλες όπου εξετάζονται δωρεάν με νόμο, πάνω από 350 κάθε μήνα.

Ακολούθησε συζήτηση όπου ανάμεσα σε άλλους τοποθετήθηκε ο Γιάννης Κούτρας από το Δ.Σ της ΕΝΙΘ και ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ, τονίζοντας την συμπαράσταση που χρειάζεται να ανοίξει σε όλους τους εργατικούς χώρους.