Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κοινός αγώνας ενάντια σε ΕΕ, ΔΝΤ

Eκδήλωση με θέμα Κύπρος - Ελλάδα: κοινός αγώνας ενάντια σε ΕΕ και ΔΝΤ πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα 8 Απρίλη στο Πολυτεχνείο με ομιλητές τον Χρήστο Μπίστη από την ΚΣΕ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και τον Γιάννη Σωκράτους από την ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Ταξική Επαναστατική Συσπείρωση - ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. Κύπρου.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία το λόγο πήραν ο Άγγελος Χάγιος από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ο Γιάννης Αγγέλης από το Ε.Ε.Κ., ο Πάνος Γκαργκάνας από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ο Τάσος Σταυρόπουλος από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, και άλλοι πολλοί ομιλητές ανένταχτοι και από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς όπως η Κ.Ο Ανασύνταξη και το ΚΚΕ-μλ.

Ο Γιάννης Σωκράτους τόνισε ότι “ο κόσμος αντέδρασε και ξεσηκώθηκε και αυτό έφερε το πρώτο όχι στην Κύπρο” και όχι οι Αναστασιάδηδες. Μετέφερε την εικόνα από τις πρόσφατες εξελίξεις πώς αυτή τη στιγμή “επιχειρείται να σφαγιάσουν το λαό με 7.000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι τέλος του χρόνου” και πως “όλο και περισσότερος κόσμος μιλάει για την ανάγκη για γενική απεργία”.

Αναφερόμενος στις ηγεσίες στα συνδικάτα και στο ΑΚΕΛ είπε ότι “δεν μπορούν να ελέγξουν πια την οργή του κόσμου”, τονίζοντας ότι “η πολιτική του ηπιότερου δρόμου λιτότητας του ΑΚΕΛ έστρωσε το δρόμο στον Αναστασιάδη”.

“Το ΑΚΕΛ τήρησε με ευλάβεια τους όρους του κοινωνικού συμβολαίου. Στην Κύπρο από τον καιρό του πολέμου έχουν μπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε μια λογική ‘διαταξικών συμφερόντων', ότι δεν είναι ώρα για ταξικό αγώνα αλλά για εθνική ενότητα και αυτό έχει επιπτώσεις και στους αγώνες”, τόνισε, δίνοντας την εικόνα για τα βήματα που συντελούνται και σε επίπεδο μετωπικής δράσης αλλά και για τη συγκρότηση μιας αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Κύπρο.