Μενίδι: STOP στους νεοναζί

Αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε την Κυριακή 7 Απρίλη το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Μενίδι. Στόχος της κινητοποίησης που έγινε για δεύτερη φορά μετά τον περασμένο Ιούλιο, ήταν να καταγγείλει τις φασιστικές επιθέσεις κατά πακιστανών μεταναστών που έγιναν στην περιοχή την Κυριακή 31 Μάρτη και τη συγκάλυψή τους από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου συνέλαβαν μετανάστες που πήγαν εκεί για να υποβάλουν μήνυση για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν την ίδια μέρα αφήνοντας έτσι τους φασίστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Τη συγκέντρωση κάλεσαν από κοινού η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, το Συνδικάτο Οικοδόμων παράρτημα Μενιδίου, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Δασκάλων Αχαρνών, ο Τομέας Συνταξιούχων Μενιδίου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανω Λιοσίων, Φυλής, Αχαρνών.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα όπου έγιναν χαιρετισμοί του Τζαβέντ Ασλάμ υπεύθυνου της Πακιστανικής Κοινότητας, του Πέτρου Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Μιχάλη Βερβέρη από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ, του Αλέκου Κατσούλη, Γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου, του Γιώργου Πουρσανίδη από τη Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και του Αντώνη Κασίτα από την Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους του Μενιδίου με τη συμμετοχή 500 περίπου αντιφασιστών ντόπιων και μεταναστών που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και έγινε καθιστική διαμαρτυρία. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακούστηκαν συνθήματα κατά των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων και υπέρ της ιθαγένειας για όλα τα παιδιά. Ο κόσμος που συναντήσαμε στη διαδρομή έπαιρνε την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ και δήλωνε οργισμένος με τις φασιστικές επιθέσεις και τη συγκάλυψή τους από το ΑΤ Μενιδίου. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουμε την κοινή δράση στην περιοχή μέχρι να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και τη δράση των νεοναζί στην περιοχή.