Η τελευταία σοβαρή επίθεση έγινε την Δευτέρα το βράδυ γύρω στις 9.30μμ. Άγνωστος επιτέθηκε και χτύπησε με ρόπαλο την Μαντάνα Νατνεσνιά, την Ιρανή δημοσιογράφο που έχει ράψει το στόμα της και βρίσκεται στην 18η μέρα απεργία πείνας. Της είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της δύο άτομα πάνω σε μηχανή, όπου πήγε μαζί με τον άνδρα της για να κάνει μπάνιο και να αλλάξει ρούχα. Όταν βγήκε από το σπίτι η μηχανή έβαλε μπρος και ο συνοδηγός την χτύπησε στο πρόσωπο, της έσπασε τα γυαλιά και συνέχισε να την χτυπάει στη πλάτη. Η ίδια μαζί με τον άνδρα της ξέφυγαν επειδή μια διερχόμενη γυναίκα άρχισε να φωνάζει βλέποντας τον ξυλοδαρμό.
Όπως ανακοίνωσαν σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και η Ένωση Μεταναστών Εργατών η κινητοποίηση θα συνεχιστεί. Άλλωστε, σε απεργία πείνας με ραμμένα στόματα παραμένουν 9 από τους διαμαρτυρόμενους παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Ριμπουάρ Κομπαντί που θύμισε όλες τις κινήσεις που έχουν κάνει από τη μεριά τους οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες τους τελευταίους δύο μήνες για να τους απαντήσει η κυβέρνηση, ενώ περιέγραψε την νύχτα της επίθεσης με τη βόμβα. «Το Σάββατο στις 3.30 το βράδυ, μας πέταξαν βόμβα. Η αστυνομία λέει ότι δεν ξέρει ποιοι ήταν. Αλλά υπάρχουν κάμερες παντού, είναι ανοιχτές και μας παρακολουθούν 24 ώρες. Τους καλέσαμε εκείνη την ώρα και ήρθαν μετά από 40 λεπτά! Εμείς ζητάμε πολιτικό άσυλο για όλους. Αν γυρίσουμε στο Ιράν, είτε εμείς είτε τα παιδιά μας, θα γνωρίσουμε το θάνατο. Ο κόσμος στο Ιράν δε θέλει φασισμό, δεν θέλει ατομική βόμβα, θέλει δημοκρατία. Το καθεστώς απαντάει με βασανιστήρια και φυλακή».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ που τόνισε ότι η κυβέρνηση ενώ συνεργάζεται με το καθεστώς του Ιράν και παίζει διπλωματικά παιχνίδια, βάζει τις ζωές των πολιτικών προσφύγων σε κίνδυνο. Θύμισε μία προς μία τις επιθέσεις και τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει εις βάρος των διαμαρτυρόμενων και εξήγησε γιατί χρειάζεται η συμπαράσταση από τη μεριά των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων για να είναι νικηφόρα η κινητοποίηση.
Την αλληλεγγύη των φοιτητών μετέφερε η Έλλη Πανταζοπούλου. «Τουλάχιστον 8 σύλλογοι έχουν βγάλει ψηφίσματα συμπαράστασης και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε μέχρι τη νίκη. Την Πέμπτη 4 του Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα θα οργανώσουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Προπύλαια, ενώ θα κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το θέμα μέσα στις σχολές για να έρθει ο κόσμος και να δείξει την αλληλεγγύη του».
Στη συνέντευξη Τύπου χαιρέτισαν ακόμα ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και ο Ηλίας Ζαφειρόπουλος από την ΟΑΚΚΕ.
Η κινητοποίηση των Ιρανών πολιτικών προσφύγων έχει στριμώξει την κυβέρνηση αφού χιλιάδες κόσμος έχει δείξει την στήριξη του (πάνω από δέκα χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στα κείμενα συμπαράστασης) και το θέμα γίνεται ολοένα και πιο γνωστό. Να απλώσουμε τη συμπαράσταση σε όλο το φάσμα του εργατικού και αντιρατσιστικού κινήματος μέχρι τη νίκη.
Ολοι την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα.