Εκδηλώσεις - συνελεύσεις ΚΕΕΡΦΑ

Την Παρασκευή 8 Νοέμβρη προγραμματισμένη εκδήλωση έκανε η ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ηρακλείου με ομιλητές τον Χρήστο Ζαβιτσάνο από τη Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και τον Γιώργο Ράγκο από την ΚΕΕΡΦΑ. Συμμετείχαν μαθητές και εργαζόμενοι της περιοχής, ανάμεσά τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο πρώτος ομιλητής εξήγησε το ρόλο που παίζει το εκπαιδευτικό σύστημα στο να αποπολιτικοποιεί την ιστορία στρώνοντας στην ουσία το έδαφος για να αναπτυχθούν οι φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και τόνισε το ρόλο της αριστεράς μέσα στα σχολεία. Ο Γιώργος Ράγκος τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα στο να βρεθούν κάποιοι Χρυσαυγίτες στη φυλακή και κάλεσε στο αντιφασιστικό φετινό Πολυτεχνείο και στα επόμενα ραντεβού που χρειάζεται να γίνουν υπόθεση όλου του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος όπως είναι η δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης και των δολοφόνων του Σαχζάντ Λουκμάν.

Σχολεία

Το Σάββατο 9/11 εκδήλωση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου-Ιλισίων με ομιλητές τη Ζαχαρούλα Νταλέ εκπαιδευτικό, τον Γιώργο Τσιρώνη από το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ και τη Ράνια Νενεδάκη Δημοτική Σύμβουλο Ζωγράφου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στα σχολεία και το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι αντιφασίστες μαθητές και καθηγητές. Όπως τονίστηκε, χρειάζεται κόντρα ενάντια στις ρατσιστικές ιδέες και τις φασιστικές συμμορίες, κερδίζοντας την πλειοψηφία στην πάλη ενάντια στους νεοναζί και το φασισμό.

Εκδήλωση έκανε την Κυριακή 10/11 και η ΚΕΕΡΦΑ Ελληνικού με ομιλητές τη Νατάσα Φαρμάκη από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, τον Χρήστο Ευθυμίου από το ΔΣ του Δήμου Αγ. Δημητρίου και τον Πέτρο Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ. Η πρώτη ομιλήτρια τόνισε την ανάγκη να απομονωθεί η δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και ταυτόχρονα να κλιμακωθούν οι αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στο νέο λύκειο. Ο Χρήστος Ευθυμίου τόνισε το ρόλο που έχουν να παίξουν τα συνδικάτα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές και θύμισε την πρωτοβουλία που είχε πάρει ο Σύλλογος του Δήμου Αγίου Δημητρίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή με συμμετοχή του συλλόγου σε περιφρούρηση κατοίκων της περιοχής στο τοπικό πανηγύρι. Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η ανάγκη τα σωματεία να διαγράψουν μέλη που αναπτύσσουν φασιστική δράση και μπήκε το παράδειγμα του 3ου Γυμνασίου Αλίμου όπου τέσσερις καθηγήτριες έχουν παραπεμφθεί σε ΕΔΕ γιατί αντέδρασαν σε φασιστικές προκλήσεις δύο καθηγητών σε βάρος μαθητή ΑμΕΑ.

Την ίδια μέρα συνέλευση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Ρεθύμνου που αποφάσισε τη συμμετοχή της στην πορεία του Πολυτεχνείου και στην οργάνωση εξορμήσεων σε σχολεία και στο Πανεπιστήμιο.