Ρομά Χαλανδρίου: Στοπ στις ρατσιστικές επιδρομές της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό βέβαια έγινε μαζί με την «απαραίτητη» έρευνα στις παράγκες όπου για άλλη μία φορά δεν βρήκαν τίποτα, εκτός από την φτώχεια και τη δυστυχία των Ρομά και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Είναι γνωστά τα κυβερνητικά σχέδια για το ξεσπίτωμα των Ρομά από το οικόπεδο φιλέτο προκειμένου να χαριστεί στα μεγάλα συμφέροντα. Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν χίλιους δύο τρόπους. Πέρα από την κατασυκοφάντηση των Ρομά, η ανοιχτή τρομοκρατία με εισαγγελέα, ΜΑΤ και κρατικές υπηρεσίες έχουν γίνει πλέον καθεστώς.

Μετά και την τελευταία επιδρομή επικρατεί μεγάλος αναβρασμός στις τάξεις των Ρομά. Η διάθεση για άμεση απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Σε αλλεπάλληλες επισκέψεις της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΚΕΕΡΦΑ Χαλανδρίου στον καταυλισμό, ύστερα από συζητήσεις αποφασίστηκε ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι κοινή. Ρομά και Μπαλαμοί θύματα της ίδιας ρατσιστικής καπιταλιστικής επίθεσης θα πρέπει να οργανωθούν και να συντονιστούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής. Γιατί αν τους Ρομά θέλουν να τους ξεσπιτώσουν με τις μπουλντόζες, για τους Μπαλαμούς οι τράπεζες καιροφυλαχτούν. Έτσι σαν πρώτο βήμα αποφασίστηκε Ρομά –Εργατική Αλληλεγγύη- ΚΕΕΡΦΑ να καλέσουν σε ανοιχτή συγκέντρωση συζήτηση στις 30/1 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου ημέρα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

Στόχος μέσα από τη συζήτηση να αποφασιστεί και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Χαλανδρίου καλώντας όλους τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν και να συντονιστούν όλοι μαζί για τα κοινά προβλήματα.

Νίκος Γεωργίου