Στο Πακιστάν βρίσκονται, μετά από τέσσερις και πλέον μήνες στην Ελλάδα, η Σουκράν Μπίμπι και ο Χαντίμ Χουσεϊν, οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν, που την περασμένη Τετάρτη παραβρέθηκαν στην ευχαριστήρια εκδήλωση που οργάνωσε στο Γκάζι με τη συμμετοχή κι άλλων προσκεκλημένων κοινοτήτων, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η Ένωση Μεταναστών Εργατών.
Το μήνυμα που έστειλε ο Χαντίμ Χουσεϊν, αφού ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια, είναι ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική καταδίκη των δραστών και την δικαίωση της οικογένειας. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Μαλίκ Αμπντούλ Ματζίκ θύμισε ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη ξεκίνησε ήδη από το 2005 και τις απαγωγές των Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες και πως από τότε οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΚΕΕΡΦΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν σταθεί αδιάκοπα στο πλευρό τους.
Πέρα από την μαζική παρουσία της Πακιστανικής Κοινότητας, στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις κοινότητες των μεταναστών από τη Σενεγάλη, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές και πολλά μέλη της ΚΕΕΡΦΑ. Εκ μέρους της κοινότητας Σενεγαλέζων τον λόγο πήρε ο Αμπντουλάι και εκ μέρους της Αφγανικής Κοινότητας ο Ρεζά Γκολαμί.
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άλλα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, όπως ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου που κάηκε από το τάγμα εφόδου της Μεταμόρφωσης με τους ενόχους να καταδικάζονται στο δικαστήριο, καθώς και απεργοί μετανάστες από την «Εταιρία Γενικής Ανακυκλώσεως». Επίσης χαιρέτησαν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου που τόνισε ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να αποζημιώσει την οικογένεια του Λουκμάν αλλά και όλα τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων.
Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ ευχαρίστησε τους τρεις δικηγόρους που αφιλοκερδώς ενίσχυσαν τον αγώνα της οικογένειας. Εκ μέρους των τριών δικηγόρων -του Θανάση Καμπαγιάννη, του Κώστα Παπαδάκη και του ίδιου- ευχαρίστησε την οικογένεια για την τιμή να τους εμπιστευτεί ο Τάκης Ζώτος.
Όπως τόνισε, δεν θα είχε υπάρξει καταδικαστική απόφαση χωρίς τους γονείς που ξεκίνησαν από τόσο μακριά για να δώσουν αυτόν τον αγώνα, χωρίς την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ που τον οργάνωσε, θυμίζοντας ότι η αστυνομία και οι δικαστές έστειλαν την υπόθεση στα δικαστήρια παρουσιάζοντας την δολοφονία σαν ένα «τυχαίο περιστατικό». Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να καταγγέλλουν οι μετανάστες το ρατσιστικό έγκλημα χωρίς να φοβούνται ότι θα απελαθούν και το ρατσιστικό έγκλημα να ερευνάται από την αρχή και όχι στο τέλος της δίκης. «Θα αξιώσουμε την αποζημίωση όλης της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν» είπε ο Τάκης Ζώτος, κλείνοντας την ομιλία του.
Όταν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ η εκδήλωση τελείωσε και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί, η Σουκράν Μπίμπι δεν άντεξε. Μέσα στην άδεια αίθουσα ξέσπασε για αρκετή ώρα απαρηγόρητη σε θρήνο αγκαλιάζοντας την φωτογραφία του παιδιού της Σαχζάτ Λουκμάν στο πανό της Πακιστανικής Κοινότητας. Για την ίδια, όπως έχει πει επανειλημμένα, η καταδίκη των δολοφόνων δεν πρόκειται να φέρει πίσω το παιδί της αλλά τουλάχιστον δεν θα επιτρέψει να πεθάνουν άδικα άλλα.
Να θυμίσουμε ότι για αυτούς τους ανθρώπους διατάχτηκε τρεις βδομάδες πριν εισαγγελική έρευνα για το αν είναι όντως οι πραγματικοί γονείς του Λουκμάν.