Αντιφασιστικό κίνημα
Μαθητές: Όλοι στο Κερατσίνι με τα δικά μας πανό

Από την πρώτη μέρα που ανοίξανε τα σχολεία, οι μαθητές Anticapitalista ξεκινήσαμε την παρέμβασή μας σε αυτά, με κέντρο τη μάχη ενάντια στο φασισμό, αλλά και ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων μέσα από τις απολύσεις και την ελλειπή χρηματοδότηση. 

\r\n
\r\n
Συγκεκριμένα στο σχολείο μου, την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη οργανώσαμε εξόρμηση με συντρόφους από την ΚΕΕΡΦΑ Βριλησσίων την ώρα του αγιασμού, για να καλέσουμε μαθητές και καθηγητές στην εκδήλωσή μας στη γειτονιά που έγινε δυο μέρες αργότερα. Με την προκήρυξη που καλεί στο αντιφασιστικό διήμερο για τον Παύλο Φύσσα, με την Εργατική Αλληλεγγύη και το καινούριο φύλλο από το εφημεριδάκι των μαθητών Anticapitalista, καλούσαμε στις διαδηλώσεις στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Η ανταπόκριση των συμμαθητών μου ήταν πολύ καλή. Ήρθαν μάλιστα πέντε στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ και όλοι μαζί τώρα κανονίζουμε ότι θα κατέβουμε στη διαδήλωση στο Κερατσίνι με δικό μας πανό. Στο Σύνταγμα στις 19/9, θα κατέβουν ακόμα περισσότεροι μαθητές καθώς η Παρασκευή είναι πιο εύκολη γιατί δεν έχουμε σχολείο την επόμενη μέρα. Θέλουμε να διαδηλώσουν μαζί μας και οι καθηγητές μας.
\r\n
\r\n

Εφημεριδάκι

\r\n
\r\n
Ήδη πολλά παιδιά έχουν πάρει το εφημεριδάκι, το οποίο έχει μέσα άρθρα και για το φασισμό και το ρατσισμό, για τις απεργίες και για τον πόλεμο. 
\r\n
 
\r\n
Στα σχολεία έχει ανοίξει από τώρα η συζήτηση για τις περικοπές και τα κλεισίματα και το πώς μπορούμε να τα σταματήσουμε, ενώ ειδικά στη γειτονιά των Βριλησσίων παλεύουμε για να χτιστεί επιτέλους το 3ο λύκειο, που εδώ και χρόνια μας υπόσχονται και ποτέ δε φτιάχνουν. Γι\' αυτό το λόγο είχαμε κάνει και διαδήλωση τον περασμένο Ιούνη, όπου πάνω από τριακόσιοι μαθητές διαδηλώσαμε μαζί με καθηγητές και την αριστερά. Μάλιστα εκείνη τη μέρα με τη διαδήλωση πήγαμε και στις καθαρίστριες του Υπουργείου, για να τους πούμε ότι τις στηρίζουμε.
\r\n
 
\r\n
Ξέρουμε ότι πρέπει να δυναμώσουμε την επαναστατική αριστερά αλλά και να συνδεθούμε με τα υπόλοιπα σχολεία, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, για να τελειώνουμε και με τους φασίστες και με την κυβέρνηση που κλείνει σχολεία ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους νεοναζί.
\r\n
 
\r\n
Ανέστης Γεωργάκας, 2ο Λύκειο Βριλησσίων
\r\n
\r\n

\r\n

και οι Σπουδαστές

\r\n
\r\n
Στο ΤΕΙ Αθήνας έχουμε βάλει στόχο να ξεσηκώσουμε όλους τους φοιτητές αντιφασιστικά και να κατεβούμε κατά εκατοντάδες στις 18 Σεπτέμβρη στη διαδήλωση για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Αλλά και την επόμενη μέρα στη συναυλία που οργανώνουν οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου στο Σύνταγμα. Διεκδικούμε αποφάσεις συμμετοχής και μαζική παρουσία από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας. Θέλουμε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να δώσουν δυναμικό παρόν στη διαδήλωση αλλά και να παίξουν ρόλο στο να μπουν φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Η νεολαία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε σχολή και κάθε γειτονιά.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Οι εξορμήσεις που κάνουμε καθημερινά στον κεντρικό διάδρομο έχουν πολύ καλή ανταπόκριση και πολλοί φοιτητές λένε ότι θα κατέβουν και στο Κερατσίνι και στο Σύνταγμα στις 18 και στις 19 Σεπτέμβρη. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η αφισοκόλληση, η αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ βρίσκεται κολλημένη παντού στους τοίχους της σχολής. Οργανώνουμε επίσης εξορμήσεις με ντουντούκα για να μη μείνει κανείς που δε θα το μάθει.
\r\n
 
\r\n
Επίσης την Τετάρη 17 Σεπτέμβρη, κάνουμε αντιφασιστική προβολή και συζήτηση από τα σχήματα ΕΑΑΚ όλου του ΤΕΙ, προβάλλοντας στις 4μμ, στο αμφιθέατρο ΣΑΕΤ, την ταινία “This is England”, θέλοντας να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους φοιτητές στο να συμμετέχουν ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα. Παράλληλα συντονιζόμαστε με τους φοιτητές από το ΤΕΙ Πειραιά, να συναντηθούμε την Πέμπτη εκεί και να κατέβουμε οργανωμένα στο Κερατσίνι, με λεωφορεία από την Πέτρου Ράλλη. 
\r\n
 
\r\n
Ταυτόχρονα, οι φοιτητές του ΣΕΚ στις σχολές μπαίνουμε στη μάχη να οργανωθούν συνελεύσεις σε κάθε σχολή ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών και τα νέα κλεισίματα που επιχειρεί το Υπουργείο με τη συμβολή της ΑΔΙΠ (της αρχής για τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση), η οποία το μόνο που κάνει είναι να αξιολογεί τμήματα με βάση το κέρδος για το κράτος ή τους ιδιώτες που χρηματοδοτούν έρευνες. Λέμε ότι όλοι οι φοιτητές μαζί με τους δεκάδες χώρους εργαζομένων που αντιστέκονται στις απολύσεις, είναι η μόνη δύναμη για να σταματήσει και την κυβέρνηση και τις επιθέσεις.
\r\n
 
\r\n
Διοτίμα Χριστοπούλου, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας
\r\n