Αντιφασιστικό κίνημα
Χανιά: Αρνήθηκαν ψήφισμα για τον Φύσσα

Mια ημέρα μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο και τις νέες αποκαλύψεις για τη σύνδεση Χρυσής Αυγής και κυβέρνησης, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στα Χανιά Σεραφείμ Ρίζος κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της ναζιστικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων της συμμορίας, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους αλλά και την πλήρη αποκάλυψη των σχέσεων που διατηρούσε η κυβέρνηση με στελέχη του ναζιστικού κόμματος. 

\r\n
\r\n
Όμως το ψήφισμα δεν έγινε αποδεκτό από τις παρατάξεις του Μανώλη Σκουλάκη (πρώην Δημάρχου Χανίων, ΠΑΣΟΚ) και του Άρη Παπαδογιάννη (τοπικού στελέχους της ΝΔ, που συμμετείχε στις εκλογές χωρίς την επίσημη στήριξή της αλλά συνεργάστηκε με κομμάτια του ΛΑΟΣ και του πρώην πολιτευτή μέλους της ΧΑ Βλαμάκη), χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την αναφορά που γίνεται στο ψήφισμα στην κυβέρνηση.  
\r\n
\r\n

Έκπληξη

\r\n
\r\n
Το πρόβλημα είναι ότι και από την πλευρά της δημοτικής αρχής υπήρχε επίσης άρνηση για τους ίδιους λόγους. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ανταρσία στα Χανιά: «Αν όμως η στάση των παρατάξεων του κ. Σκουλάκη και του κ. Παπαδογιάννη ήταν αναμενόμενη, η έκπληξη (;) είναι ότι σε αυτή την συγχορδία προστασίας της κυβέρνησης προστέθηκε και η παράταξη του κ. Βάμβουκα, η οποία προέβαλε τις ίδιες αιτιάσεις (απαλοιφή αναφοράς συνεργασίας στελεχών της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή) ως προϋπόθεση για να ψηφίσουν το ψήφισμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ψήφισμα δεν πέρασε αφού υποστηρίχθηκε μόνο από τις παρατάξεις της αριστεράς. Οι συμμαχίες και τα πολιτικά στηρίγματα της πλειοψηφούσας παράταξης είναι πιο σημαντικά από το να ορθώσει ο δήμος το ανάστημά του, απέναντι στο φασισμό και τα εγκλήματά του και τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση γι’ αυτά;»
\r\n
 
\r\n
Ειρηναίος Μαράκης
\r\n