Αντιφασιστικό κίνημα
Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση 11-12 Οκτώβρη: Συνεχίζουμε!

Μετά την επιτυχία του διημέρου αντιφασιστικής δράσης στην επέτειο της μνήμης του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ συνεχίζει  με την  Πανελλαδική Αντιφασιστική και Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 11 και 12 Οκτώβρη. 

\r\n
\r\n
Η Πανελλαδική συνέλευση την πρώτη μέρα ( Σάββατο 11/10, 3μμ-5μμ) θα ξεκινήσει με τη συζήτηση «Πώς παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία» με ομιλητές τους: Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Κωστοπούλου, καθαρίστρια Υπουργείου Οικονομικών, Γεωργία Μαυραγάνη, σκηνοθέτη, Λίτον Χαν, Ένωση μεταναστών Εργατών Γης Ν. Μανωλάδας, Ουρανία Μπίρμπα, δημοτική σύμβουλο Πάτρας, Μαρία Ψαρά, δημοσιογράφο, Σουγκράν Μπίμπι, μητέρα του Σαχζάτ Λουκμάν. Στις 5.30μμ-8μμ θα συζητηθεί το θέμα «Πως κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής;» με ομιλητές τους: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, Δημήτρη Ζώτο, δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Λυμπεράτο, πανεπιστημιακό-ιστορικό, Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτη-ηθοποιό, Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφο, Δημήτρη Ψαρά, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Mista Rude - Κίνηση “Δεν Ξεχνάμε”, οικογένεια και φίλοι Π. Φύσσα, Νίκη Αργύρη, ΚΕΕΡΦΑ.
\r\n
 
\r\n
Την Κυριακή 12/10 11πμ-4μμ στην Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση συμμετέχουν:  Γουάιμαν Μπένετ, Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό Βρετανίας, Ντενί Γκοντάρντ, συμμετέχει στη κίνηση CONEX της Γαλλίας, Stop στον ρατσισμό και τον εθνικισμό Τουρκίας, Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό Καταλωνίας, Κριστίν Μπέργκεν, Πόλη Ελεύθερη από ρατσισμό-Δανία, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Tiny Jackal - Κίνηση “Δεν Ξεχνάμε”, οικογένεια και φίλοι Π. Φύσσα, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
\r\n
\r\n

\r\n

Παρίσι

\r\n
\r\n
\r\n
Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 18/9 ημέρα μνήμης του αντιφασίστα τραγουδιστή Παύλου Φύσσα. Στη συγκέντρωση η οποία καλέστηκε έξω από την ελληνική πρεσβεία συμμετείχαν αντιφασιστικές και πολιτικές οργανώσεις όπως το Capab και η ΚΕΕΡΦΑ Παρισίου, NPA, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικοί. Στους χαιρετισμούς που έγιναν από τις οργανώσεις υπήρχε μια κοινή γραμμή στην ανάγκη ενδυνάμωσης του αντιφασιστικού αγώνα τόσο στην Γαλλία όσο και στην Ελλάδα. 
\r\n
 
\r\n
Στην Γαλλία στις 29 Νοεμβρίου στη Λυών θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν (Εθνικό Μέτωπο). Αντιφασιστικές οργανώσεις από όλη τη Γαλλία σχεδιάζουν πανεθνική κινητοποίηση την ημέρα του συνεδρίου. Από τη πλευρά μας ως ΚΕΕΡΦΑ ενημερώσαμε στην τοποθέτησή μας για τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εκείνη τη στιγμή στην Ελλάδα και για τις μάχες που δίνει το αντιφασιστικό κίνημα  εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα.  
\r\n
 
\r\n
Τέλος τονίσαμε την ανάγκη για να υπάρξει ένας πανευρωπαϊκός συντονισμός ανάμεσα στις αντιφασιστικές οργανώσεις καλώντας σε συμμετοχή στη διεθνή αντιφασιστική συνάντηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα στις 11-12 Οκτώβρη. 
\r\n
 
\r\n
Μάνος Καρτέρης
\r\n
\r\n

\r\n

Λευκωσία

\r\n
\r\n
\r\n
Με αντιφασιστικές πορείες τίμησε η Λευκωσία τον Παύλο Φύσσα. Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος Ζεί τσακίστε τους Ναζί» δεκάδες άτομα πορεύτηκαν την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, ένα χρόνο ακριβώς από τη δολοφονία του, στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας.
\r\n
Την πορεία κάλεσε η «Πρωτοβουλία ενάντια στη φασιστική απειλή» και στηρίχτηκε από πάνω από 20 κόμματα και οργανώσεις, ανάμεσά τους και η Εργατική Δημοκρατία. Η πορεία ξεκίνησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, πέρασε από την Ελληνική Πρεσβεία και κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας δια μέσου της οδού Λήδρας. Στην πορεία συμμετείχε και αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού κόμματος Νέα Κύπρος.
\r\n
 
\r\n
Πορεία την ίδια ώρα και από τους ίδιους δρόμους κάλεσαν και οργανώσεις του αναρχικού χώρου. Ακολούθησαν όμως αντίθετη φορά. Οι δυο πορείες συναντήθηκαν πάνω στο τείχος και στιγμιαία τα συνθήματά μας ενώθηκαν παίρνοντας μεγαλύτερη ένταση. 
\r\n
Παρ’ όλα αυτά ήταν σημαντικό το ότι έγιναν αυτές οι πορείες γιατί έδειξαν ότι υπάρχει και στη Κύπρο η διάθεση και η θέληση για να κτίσουμε ένα μαζικό κίνημα που να μπορεί να τσακίσει τους ναζί. Κάτι που φάνηκε και σε προηγούμενες εκδηλώσεις όπως τη μεγάλη κινητοποίηση στις 22 του Μάρτη.
\r\n
 
\r\n
Εκείνο που χρειάζεται είναι να έχουμε την πολιτική που να αναγνωρίζει την ανάγκη για ένα τέτοιο κίνημα, που να κατανοεί ότι παρά το ότι το ΕΛΑΜ, το εδώ παρακλάδι της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη εδραιωθεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αλλά αντίθετα τώρα έχουμε τη δυνατότητα να το τσακίσουμε πριν προλάβει να αναπτυχθεί. Χρειάζεται να έχουμε μια πολιτική που να χτυπά στη ρίζα του κακού, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία που καλλιεργεί συστηματικά η κυβέρνηση και τα εθνικιστικά κόμματα που στην ουσία ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες. Χρειάζεται μια πολιτική που να κατανοεί ότι το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να είναι ένα ευρύ κίνημα που να βάζει την κοινωνία από τη μια και τις φασιστικές συμμορίες των ναζί από την άλλη. 
\r\n
Αυτό θα είναι και ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον Παύλο Φύσσα και τα άλλα θύματα της φασιστικής θηριωδίας. 
\r\n
 
\r\n
Ντίνος Αγιομαμίτης
\r\n
\r\n

\r\n

Βαρκελώνη

\r\n
\r\n
\r\n
Πάνω από 150 αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στην Plaza Revoluciοn de Septiembre 1868 στην διαδήλωση που κάλεσε το Αντιφασιστικό Δίκτυο για την Ελλάδα, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
\r\n
 
\r\n
Στην συγκέντρωση διαβάστηκε στα ελληνικά και στα Ισπανικά η ανακοίνωση του Δικτύου που θύμιζε την ανησυχητική άνοδο των ναζιστικών, φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και συνέδεε την αντιφασιστική μάχη στην Ελλάδα ενάντια στην Χ.Α. με αυτή στην Καταλωνία ενάντια στην Casal Tramuntana αλλά και στο Ισπανικό κράτος ενάντια στο Hogar Social Ramiro Ledesma που ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές με τους Έλληνες νεοναζί (αιμοληψία, διανομή τροφίμων μόνο για Ισπανούς). 
\r\n
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο μέλη της Unitat Contra El Fascismo Y Racismo (της αντίστοιχης Ισπανικής ΚΕΕΡΦΑ) που το πρωί είχαν οργανώσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. Παρόντες ήταν και από την platforma Antifaixista οι οποίοι διάβασαν και τη δική τους ανακοίνωση.
\r\n
 
\r\n
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της κεντρικής συνοικίας της Gracia φωνάζοντας τα αντιφασιστικά συνθήματα του Ισπανικού εμφύλιου “Αλέρτα Αντιφασίστα, Νο Πασαράν” και “Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά”. 
\r\n
 
\r\n
Λευτέρης Μπάνος
\r\n