Αντιφασιστικό κίνημα
Ξάνθη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Π. Φύσσα

Περισσότεροι από 1.000 αντιφασίστες διαδήλωσαν στις 18 Σεπτέμβρη στην Ξάνθη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η διευρυμένη σύσκεψη που καλέστηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, βρήκε ανταπόκριση από δεκάδες εκπροσώπους σωματείων, φορέων, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

\r\n
\r\n
Η απόφαση για κοινό κάλεσμα στο συλλαλητήριο είναι ένα σημαντικό κρατούμενο για το κίνημα. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στη δίκη του αντιφασίστα αφισοκολλητή μέλους της ΚΕΕΡΦΑ Παντελή Αποστολίδη και την πανηγυρική αθώωση-νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.
\r\n
 
\r\n
Η αντιφασιστική πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών την περασμένη Πέμπτη 2 Οκτώβρη, που ανάγκασε σε θλιβερή απομόνωση στα περίχωρα της πόλης τους νεοναζί του Ματθαιόπουλου, ήταν μια κινητοποίηση που οργανώθηκε σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Σαν αποτέλεσμα, στην φασιστοσύναξη που έγινε σε ξενοδοχείο, προσήλθαν λιγότερο από 40 άτομα, που είχαν έλθει μάλιστα από όλες τις γειτονικές πόλεις. Η κραυγαλέα αντίθεση με όσα είχαν συμβεί στην πόλη της Κομοτηνής μια μέρα πριν με τους χρυσαυγίτες να γίνονται δεκτοί «κανονικά και με το νόμο» από τοπικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αποδεικνύει με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο τη σημασία ενός δυνατού αντιφασιστικού κινήματος.
\r\n
\r\n

Κομοτηνή

\r\n
\r\n
“Ο χρυσαυγίτης βουλευτής συνέχισε την περιοδεία του στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον προέδρο του ΕΒΕ και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης Θεολόγου Μαργαρίτης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όντας μάλιστα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή” στην Κομοτηνή, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής”, ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Κομοτηνής.
\r\n
 
\r\n
“Δυστυχώς και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μένει στα μισά του δρόμου, καθώς από την μία ορθά καλεί τους θεσμικούς φορείς να απομονώσουν την ΧΑ, αφετέρου όμως αποφεύγει να “τραβήξει το αυτί” του μέλους του. Χρειάζεται το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να ξεφύγει από τις ταλαντεύσεις μιας αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ενίοτε σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα και ενίοτε σαν εγκληματική συμμορία νεοναζί. Χρειάζεται να βγει αιχμηρά στον δρόμο και να επιβάλλει ότι θα κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήρια της συμμορίας, ότι θα καταδικαστούν όλοι οι εγκληματίες και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ότι θα γκρεμίσει τον ρατσισμό και τον φασισμό σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη!”, καταλήγει η ανακοίνωση.
\r\n