Αντιρατσιστικό κίνημα
Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα σε Σέρρες, Ελληνικό, Καλαμάτα

Σέρρες

\r\n

«Τον Οκτώβρη του 2012 τάγμα εφόδου που στελεχωνόταν από μέλη της ναζί-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τ.ο. Σερρών, με επικεφαλής τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Ν. Σιώη, ξυλοκοπούν και τραυματίζουν σοβαρά σύντροφό μας. Με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και μετά από δύο αναβολές -για τον ίδιο λόγο- που κατάφεραν και πήραν οι δύο κατηγορούμενοι Σιώης και Ηλιάδης, η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου στις 8/10/2014». H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών καλεί στα δικαστήρια στις 8/10 και ώρα 9:00 το πρωί.

\r\n

Ελληνικό

\r\n
Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες κρατούμενοι στο Ελληνικό διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη κράτηση πέραν των δεκαοκτώ μηνών και τις συνθήκες κράτησης, την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου.
\r\n
 
\r\n
Οπως κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ: “Ο Αλί Αμίν από το Μαρόκο και οι Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία ανέβηκαν σε ένα πολύ ψηλό τοίχο στο κρατητήριο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τη παράταση της κράτησης πέρα των δεκαοκτώ μηνών. Είναι τραυματισμένοι και έχουν περάσει θηλιά στο λαιμό τους. Είναι περικυκλωμένοι από μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Οι κρατούμενοι βγήκαν στα παράθυρα και φωνάζουν ρυθμικά: Ελευθερία, Freedom, Liberte…”. 
\r\n
Λίγες μέρες μετά την κινητοποιήση ο Αλί Αμίν αφέθηκε ελεύθερος.
\r\n

Καλαμάτα

\r\n
Mαζική  συμμετοχή είχε το 3ο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας που έγινε στις 4-5 Οκτώβρη στο Πάρκο Λιμενικού, παρά τη βροχή τη δεύτερη μέρα. Αυξημένη ήταν η παρουσία της νεολαίας και ιδιαίτερα των μαθητών. Στο φεστιβάλ, το οποίο περιλάμβανε εκδηλώσεις, συναυλία και μια σειρά από δρώμενα, συμμετείχαν σωματεία και συλλογικότητες, όπως των δασκάλων, η ΕΡΑ Καλαμάτας, το Κοινωνικό Ιατρείο, η ΒΙΟΜΕ