Αντιφασιστικό κίνημα
Παλιά Κοκκινιά: Στο πλευρό των πακιστανών εργατών

Π. Κοκκινιά 5/10

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 5 Οκτώβρη στην Παλιά Κοκκινιά, κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας και η Πακιστανική Κοινότητα. Η συγκέντρωση ήταν μία πρώτη απάντηση στη ρατσιστική επίθεση με σιδηρογροθιά που έγινε από δύο φασιστοειδή, πριν από 10 μέρες, σε βάρος του Πακιστανού μετανάστη Μοχάμετ Ιλιάς. 

\r\n
\r\n
Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι η μόνη που έχει γίνει στην περιοχή την τελευταία περίοδο, αφού όπως κατήγγειλαν οι πακιστανοί μετανάστες τον τελευταίο μήνα υπήρξαν περιστατικά επιθέσεων τουλάχιστον τέσσερις φορές. Το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή είχαν εισβάλει στο σχολείο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή και ενεργοποιούν τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά.
\r\n
 
\r\n
Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα. Μετά τους χαιρετισμούς του Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, της Κατερίνας Θωίδου Δημοτικής Συμβούλου Νίκαιας-Ρέντη, του Μήτσου Αργυροκαστρίτη Λιθογράφου και συνδικαλιστή του ΕΚΑ και του Π. Κωνσταντίνου Δημοτικού Συμβούλου Αθήνας, έγινε πορεία στα γύρω στενά. “Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια σε κυβέρνηση και νεοναζί” φώναζε η ντουντούκα και πολύς κόσμος έβγαινε από τα μπαλκόνια και τα σπίτια χαιρετώντας και σηκώνοντας τη γροθιά του, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στη γειτονιά τους. Η πορεία πέρασε από το σημείο της επίθεσης, βγήκε στη Θηβών και κατέληξε πάλι στην Αγία Σωτήρα από όπου ξεκίνησε. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ. 
\r\n