Αντιφασιστικό κίνημα
Κεφαλλονιά: Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στους νεοναζί

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απάντησε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς την Τετάρτη 8/10, στη νέα πρόκληση του υπουργείου Παιδείας να παίξει το ρόλο του υπερασπιστή της Χρυσής Αυγής.  

\r\n
\r\n
Συγκεκριμένα με εντολή του υπουργείου Παιδείας καλέσθηκαν οι Διευθυντές των σχολείων του Νομού να απολογηθούν γιατί στις 18/9 ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, η τοπική ΕΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους μαθητές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Ο Λοβέρδος στην ουσία διαβίβασε στα σχολεία της Κεφαλονιάς την ερώτηση που κατέθεσε η Χρυσαυγίτισσα βουλευτής Ζαρούλια που κάνει λόγο για “κομμουνιστικό παραλήρημα στα σχολεία”.  
\r\n
 
\r\n
“Αντί ο Υπουργός Παιδείας να απαντήσει κατάλληλα στην κ. Ζαρούλια και το κόμμα της, παραπέμπει το θέμα μέσω των υπηρεσιών του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη, ζητώντας «τις απόψεις και τις ενέργειες» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης!!! Ο κ. Καραβασίλης, εν είδει εισαγγελέα και βασιλικότερος του βασιλέως, στέλνει το θέμα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας του Νομού ζητώντας να απαντήσουν «άμεσα και οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου»!!! Σε συνέχεια, ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάτος καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να απαντήσουν. Με άλλα λόγια όχι μόνο δεν «κόβουν το βήχα» στους φασίστες – νεοναζί δολοφόνους αλλά και τους μετατρέπουν σε επιθεωρητές της σχολικής ζωής. Όχι μόνο δε στηρίζουν το αυτονόητο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς αλλά και ποινικοποιούν τη διαπαιδαγώγηση στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά”, ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς.
\r\n
 
\r\n
Ισως η Ζαρούλια προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ρίξει στάχτη στα μάτια για τα όσα βγήκαν στη φόρα σχετικά με τη δράση των Χρυσαυγιτών στην Κεφαλονιά. Μετά τις διαγραφές των τοπικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, αυτοί προχώρησαν σε μεταξύ τους αλληλοκαρφώματα για ομαδικές ελληνοποιήσεις που έκαναν ιδιοκτήτες τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων - μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι διαθέτουν ακόμα και σφραγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στα γραφεία τους, την οποία χρησιμοποιούν για κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες. Και όλα αυτά βέβαια με τις πλάτες της αστυνομίας.
\r\n
 
\r\n
Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Λοβέρδος με τη βοήθεια της Ζαρούλια βρήκε μία ακόμα αφορμή να επιτεθεί στο αντιφασιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα, που ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίζει να παλεύει για να διώξει τους φασίστες έξω από τα σχολεία, τα συνδικάτα, τους δρόμους και τις πλατείες. Αυτή είναι η ελπίδα για να πετάξουμε τα αποβράσματα της Χρυσής Αυγής στους υπονόμους της ιστορίας όπου και ανήκουν και μαζί και όλους όσους τους κάνουν πλάτες.
\r\n

ΠΥΣΠΕ Θεσσαλονίκης

\r\n
Παρά τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, στελέχη της πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Δυτικής Θες/νίκης έκαναν δεκτή την υποψηφιότητα ψηφοδελτίου ναζιστών της Χρυσής Αυγής στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ (Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εν όψει των εκλογών της 5ης Νοέμβρη.
\r\n
 
\r\n
“Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, έχοντας την μισή τους ηγετική ομάδα στη φυλακή, προσπαθούν να παρουσιάσουν το πρόσωπο του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» κρύβοντας για λίγο το αποκρουστικό πρόσωπο των ταγμάτων εφόδου. Σε αυτήν την προσπάθεια λογοδοτεί η συμμετοχή τους στις εκλογές”, αναφέρει η ανακοίνωση της “Τάξης μας” που καλεί σε άμεσο αποκλεισμό του φασιστικού ψηφοδελτίου και στη διαγραφή από τους συλλόγους των ναζί υποψηφίων και την αποπομπή των στελεχών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
\r\n
 
\r\n
“Καλούμε τους συλλόγους Δασκάλων και τις ΕΛΜΕ όλης της Ελλάδας, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν το γεγονός και όλους τους συλλόγους ΠΕ Θεσ/νίκης να προχωρήσουν στην πράξη, με καταλήψεις, με μπλοκάρισμα των εκλογικών κέντρων κλπ, να αποκλείσουν και να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή του φασιστικού ψηφοδέλτιου στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη” καταλήγει η ανακοίνωση της «Τάξης μας» . Ανακοίνωση - Καταγγελία εξέδωσε η ΔΟΕ στις 13/10 ζητώντας την ακύρωση του ψηφοδελτίου και την καταδίκη του φασισμού από το Υπ. Παιδείας.
\r\n