Αντιφασιστικό κίνημα
Έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ούτε στο Μαρούσι, ούτε πουθενά!

πό την αντιφασιστική πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, την Πέμπτη 16/10.

Εκατοντάδες συμμετείχαν σε μια ακόμα μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16/10, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου κι ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία των νεοναζί στη λεωφ. Κηφισίας.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Η διαδήλωση οργανώθηκε από την αντιφασιστική πρωτοβουλία που έχει συγκροτηθεί, με αφορμή το άνοιγμα της φασιστικής γιάφκας το περασμένο καλοκαίρι και συσπειρώνει σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής.
\r\n
 
\r\n
“Είμαστε εδώ συμμετέχοντας ως σύλλογος δασκάλων στην αντιφασιστική πρωτοβουλία και την πορεία ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι. Διεκδικούμε το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας” μας είπε ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΚΕΕΡΦΑ. “Ο αγώνας που δίνουμε ενάντια στους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα είναι διπλός. Είναι αγώνας για να τους περιθωριοποιήσουμε μέσα στην κοινωνία κι αγώνας για να τους πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα.
\r\n

Άμεση κινητοποίηση

\r\n
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν προσπάθειες να διεκδικήσουν την κάθοδό τους στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων των δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά με άμεση κινητοποίηση του εργατικού κι αντιφασιστικού κινήματος, το ψηφοδέλτιό τους ακυρώθηκε. Δεν πρόκειται να τους ανεχτούμε ούτε στα συνδικάτα, ούτε στις γειτονιές μας. Την ίδια προσπάθεια κάνουμε και μέσα στα σχολεία που η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο στα μυαλά των μαθητών”.
\r\n
 
\r\n
Ο Τάσος Σπυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με τη δημοτική κίνηση “Εκτός των Τειχών”, συνέχισε: “Η Χρυσή Αυγή άνοιξε τα γραφεία της με μυστικές κινήσεις, το καλοκαίρι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον κόσμο της περιοχής. Ο λαός του Μαρουσιού όμως έδειξε τα αντιφασιστικά του αντανακλαστικά, συσπειρώθηκε και ήδη μετράμε δύο δυναμικές κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η σημερινή πορεία είναι η συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι έχουμε μια πρώτη νίκη, αφού όπως όλα δείχνουν, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, οι νεοναζί φεύγουν από τα γραφεία τους στην λεωφ. Κηφισίας. Ακόμα κι αν μετακομίσουν κάπου κοντά, ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται, για να καταδικαστούν στις συνειδήσεις του κόσμου και να εξαφανιστεί αυτό το φασιστικό μόρφωμα”.
\r\n
 
\r\n
Πράγματι μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε, μόλις λίγες μέρες μετά το συλλαλητήριο, οι νεοναζί είχαν εγκαταλείψει τα γραφεία τους στη λεωφ. Κηφισίας.
\r\n