Αντιφασιστικό κίνημα
Καταδικάστε τους νεοναζί

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ενώ αναμένεται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου εφετών,  που έχουν πάρει στα χέρια τους την εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου.

\r\n
\r\n
Στις πιο πρόσφατες, στο Έθνος της Κυριακής, αποκαλύπτεται μέσα από τις συνδιαλέξεις του (άλλοτε υπαρχηγού του Μιχαλολιάκου), «Περίανδρου» Ανδρουτσόπουλου,  ο καθοδηγητικός ρόλος του φύρερ της Χ.Α και η συμμετοχή του Παναγιώταρου στην δολοφονική επίθεση ενάντια στον Δημήτρη Κουσουρή το 1998 στα Δικαστήρια Ευελπίδων.
\r\n
 
\r\n
Πρόκειται για αποδεικτικό υλικό που δείχνει ότι η εγκληματική δράση της Χ.Α, (που στην εισαγγελική πρόταση περιορίζεται στις δολοφονικές επιθέσεις από το 2008 και μετά),  πάει πίσω ολόκληρες δεκαετίες,  στις  δολοφονικές επιθέσεις  που ακολούθησαν την συγκρότηση των ταγμάτων εφόδου στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αυτοί που συμμετείχαν πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν για αυτές τις πράξεις.
\r\n
 
\r\n
Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, δεν θα πρέπει να πάει ούτε ένα βήμα πίσω από αυτά που προτείνει η εισαγγελική πρόταση, όσον αφορά στις κατηγορίες, τον αριθμό των κατηγορουμένων, προκειμένου να «πέσουν στα μαλακά». Και το μόνο που μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό είναι η μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος.
\r\n
 
\r\n
Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η συζήτηση στο Κεντρικό Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ που συνεδρίασε την Κυριακή 2 Νοέμβρη το απόγευμα και αποφάσισε μεγάλη καμπάνια δράσης με πρώτους μεγάλους σταθμούς την συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη, την συγκέντρωση στην ΕΡΤ στις 7 Νοέμβρη και την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.
\r\n
Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει αφίσα, τετρασέλιδο κείμενο ενημέρωσης, αυτοκόλλητα, κείμενο υπογραφών, ενημερωτικό βίντεο, να μπει ψήφισμα σε συλλόγους,  σωματεία, γενικές συνελεύσεις φοιτητών, δημοτικά συμβούλια.
\r\n
 
\r\n
Σε αυτήν την κατεύθυνση οι κατά τόπους επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στις γειτονιές, ενώ για την οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας θα κυκλοφορήσουν κουπόνια, ημερολόγια και σημειωματάρια.
\r\n
 
\r\n
Όπως τονίζει ανάμεσα σε άλλα η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου: «Το τανκ έριξε τη πύλη, η χούντα δολοφόνησε με σφαίρες δεκάδες διαδηλωτές και βασάνισε εκατοντάδες στα μπουντρούμια της ΕΣΑ αλλά το τέλος των ομογάλακτων της Χρυσής Αυγής δεν άργησε να έρθει. Σήμερα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τα ορφανά της Γκεστάπο και της δικτατορίας, προκαλούν προπαγανδίζοντας τα ψέματά τους για “δήθεν” νεκρούς του Πολυτεχνείου. 
\r\n
 
\r\n
Αυτές τις μέρες που ο Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας θυμίζει τους κυβερνητικούς επιτρόπους που ματοκύλισαν τη κατάληψη της Νομικής επί χούντας, χρειάζεται να εντείνουμε τους αγώνες μας για ελευθερία και δημοκρατία. Να μην αφήσουμε τους Μπαλτάκους της ΝΔ να διασώσουν τους νεοναζί ακυρώνοντας την δίκη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και αμολώντας τους ξανά στις γειτονιές μας. 
\r\n
 
\r\n
Απαιτούμε να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.  Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς τη παραμικρή έκπτωση για τη εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί που φοράνε τη προβιά του «πολιτικού κόμματος». 
\r\n
 
\r\n
Στη δίκη θα πρέπει να ακουστούν χωρίς εμπόδια οι φωνές των συγγενών των δολοφονημένων καθώς και των θυμάτων των επιθέσεων των νεοναζί. Την πρώτη μέρα της δίκης αλλά και σταθερά στην εξέλιξή της θα χρειαστεί να οργανωθούν μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια.
\r\n
 
\r\n
Η τιμωρία των ενόχων των δολοφονιών, των επιθέσεων καθώς και των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου χρειάζεται να είναι παραδειγματική, θέτοντας τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που φοράει το μανδύα  του πολιτικού κόμματος. Ισόβια στους δολοφόνους και όχι να πέσουν στα μαλακά! 
\r\n
 
\r\n
Να χυθεί άπλετο φώς στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων, της Αστυνομίας καθώς και όλων των μηχανισμών του κράτους που δημιούργησαν το έδαφος για να  συνεχίζουν  οι νεοναζί τις επιθέσεις τους. 
\r\n
Καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξουμε το δρόμο να ξηλώσουμε οριστικά τη φασιστική απειλή βάζοντας τέλος στις επιθέσεις στις γειτονιές».
\r\n
\r\n

\r\n

Δολοφόνοι από τον καιρό του “Περίανδρου” 

\r\n
\r\n
\r\n
Oι αποκαλύψεις που έφερε την περασμένη Κυριακή 2 Νοέμβρη στο φως τη δημοσιότητας το Έθνος, από απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην υπαρχηγού της Χ.Α. “Περίανδρου” Ανδρουτσόπουλου την περίοδο της δολοφονίας Φύσσα είναι διαφωτιστικές για μια σειρά από ζητήματα.
\r\n
 
\r\n
Πρώτον, επιβεβαιώνουν ότι τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά δρούσαν ανενόχλητα από την δεκαετία του \'90. Λέει χαρακτηριστικά ο “Περίανδρος”: 
\r\n
«Πριν ακόμα πάω φαντάρος, είχα μία ομάδα, τον Πρωτεσίλαο, ευτυχώς που έχουν φύγει οι φωτογραφίες, τώρα θα είχαμε άλλα προβλήματα. Είχα φοβερό υλικό. Δεν είναι τα κομάντο τα πραγματικά που αναφέρεις εσύ, είναι και τα κομάντο μέσα στη Χρυσή Αυγή που είχα φτιάξει εγώ τη δεκαετία του \'80 και του \'90. Οι οποίοι ήταν ουγκ φίλε...Τώρα να τα λέω στα τηλέφωνα, τα ξέρανε οι υπηρεσίες. Και ήμασταν πολύ λιγότεροι, αλλά γαμ... και δέρναμε. Οχτώ με δέκα άτομα. Πηγαίναμε στα βουνά, κάναμε καταρριχήσεις, είχαμε κοντόκαννες...»
\r\n
 
\r\n
Δεύτερον, επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του Παναγιώταρου, του Μιχαλολιάκου και του (τωρινού εκδότη του Ελεύθερου Κόσμου) Ζαφειρόπουλου στην δολοφονική επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή. Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι χαρακτηριστικά: 
\r\n
«Έχω και τον νόμο στα χέρια μου. Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του \'98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο... Η υπόθεσή μου εμένα τελειώνει το 2018. Εγώ καταδικάστηκα ότι έκανα μία βίαιη έκνομη ενέργεια με άλλα 10 άτομα. Ποιοι είναι τα άλλα 10 άτομα; Από τη στιγμή που υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, αυτοί τους οποίους εγώ θα ισχυριστώ ότι το έκαναν πάνε φυλακή. Τέλος. Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ... τους, τελειώνουν αυτοί... 
\r\n
 
\r\n
Γιατί αν ανοίξει η υπόθεση του \'98, πάει ο Ζαφειρόπουλος φυλακή. Δεν κατάλαβες γιατί; Τα \'χουνε βρει αυτοί μεταξύ τους... Καταρχήν μόνος του μπορεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής να ζητήσουν να ανοίξει η υπόθεση του \'98. Εκκρεμεί φίλε, δεν έχει τελειώσει. Αυτό το ξέρει η Χρυσή...”
\r\n
 
\r\n
• Θυμίζουμε εδώ ότι ο Ζαφειρόπουλος (όπως και ο Χ. Κουσουμβρής, ο έτερος υπαρχηγός της Χ.Α εκείνην την εποχή), δικάζονταν το 1998 στα Δικαστήρια Ευελπίδων την μέρα που έγινε η επίθεση στον Δ. Κουσουρή για προηγούμενη δολοφονική επίθεση σε μέλη της ΟΣΕ στην Φωκίωνος Νέγρη το 1996, (επίθεση για την οποία καταδικάστηκαν τελεσίδικα και οι δύο).
\r\n
•• Στις 30 Οκτώβρη η ναζιστική οργάνωση «ΑΜΕ», οι λεγόμενοι «μαιάνδριοι» εθνικιστές, υμνητές του “Περίανδρου” βεβήλωσαν με ναζιστικά σύμβολα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. 
\r\n
\r\n

\r\n

Πήρε αναβολή ο Κουκούτσης

\r\n
\r\n
\r\n
Για τις 8 Μάη 2015 αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, κατά του Δημήτρη Κουκούτση, βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος, μετά την προσκόμιση δικαιολογητικού για ασθένεια από το δικηγόρο του.
\r\n
 
\r\n
Ο Κουκούτσης κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση, αφού δύο μέρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησε στις 24 Αυγούστου 2012 με προπηλακισμούς και χτυπήματα σε βάρος αντιπροσωπείας του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που επισκέφθηκε τη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος, έβγαλε ανακοίνωση που χαρακτήριζε τον Π.Κωνσταντίνου «εμπρηστή δολοφόνο της Μαρφίν και όχι μόνο». Στη δίκη παρέστησαν ως μάρτυρες η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ.
\r\n
\r\n