Αντιφασιστικό κίνημα
Καταδίκη νεοναζί στην Ιεράπετρα

Καταδικάστηκαν οι πέντε Χρυσαυγίτες που είχαν επιτεθεί σε Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας τον Φεβρουάριο του 2013 (οι Πετράκης, Δασκαλάκης, Ψυλλάκης, Μαυρικάκης σε ποινή 3 ετών και 9 μηνών και ο Γαροφαλλάκης σε ποινή 11 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ).

\r\n
\r\n
 
\r\n
Οι 5 χρυσαυγίτες θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο στην επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής (σύμφωνα τουλάχιστον με την εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (που τιμωρείται περαιτέρω με 5-10 χρόνια φυλάκιση) και κακουργηματικό εμπρησμό σε βάρος των ίδιων Πακιστανών εργατών τον Δεκέμβρη του 2012.
\r\n
 
\r\n
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Candianews: «Ένας εξ αυτών υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της οργάνωσης στον Νομό Λασιθίου, ενώ ένας ακόμα είναι σύζυγος υποψηφίας βουλευτού με την Χρυσή Αυγή, επίσης στο Νομό Λασιθίου. Για τον συγκεκριμένο υπάρχει μακρά προϊστορία στην Ιεράπετρα καθώς υπήρξε διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ιεράπετρας, αλλά συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα μετά τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Λασιθίου ότι έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής εντός του σχολείου. Κατόπιν καταγγέλθηκε δημόσια για παιδεραστία (από ενήλικη πλέον γυναίκα για περιστατικό όταν εκείνη ήταν μαθήτρια). Για τη συγκεκριμένη καταγγελία το εν λόγω μέλος της Χρυσής Αυγής δεν δικάστηκε ποτέ λόγω παραγραφής του αδικήματος, ενώ στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται και η προϋπηρεσία του για μικρό χρονικό διάστημα στο πολιτικό γραφείο του τοπικού βουλευτή της ΝΔ και σημερινού υφυπουργού εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη…»
\r\n