Αντιφασιστικό κίνημα
Λονδίνο: Όχι στη Χ.Α.

Λονδίνο 29/11

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, το Σάββατο 29 Νοέμβρη με συμμετοχή αντιφασιστών-τριών από το Unite Against Fascism, το Greece Solidarity Campaign, την ΚΕΕΡΦΑ και άλλες συλλογικότητες.
\r\n
Οι βρετανοί και ευρωπαίοι νεοναζί που επιχείρησαν να καλέσουν «συγκέντρωση» με αίτημα την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δεν ξεπερνούσαν τους είκοσι και δε μπόρεσαν να φτάσουν στην πρεσβεία.
\r\n
 
\r\n
Ενώ τω μεταξύ την προηγούμενη Τετάρτη 26/10 και στο Λονδίνο πάνω από 1.000 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στην ρατσιστική βία της αστυνομίας σε συμπαράσταση των κινητοποιήσεων που συνεχίστηκαν την προηγούμενη βδομάδα στο Φέργκιουσον και άλλες πόλεις των ΗΠΑ.
\r\n
 
\r\n
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και στη συνέχεια βάδισαν στο κέντρο της πόλης. Η πορεία μαζικοποιήθηκε και άλλο, από περαστικούς που ένωναν τις φωνές τους με τους διαδηλωτές. Τα συνθήματα θύμιζαν μια σειρά από ρατσιστικές δολοφονίες σε βάρος μαύρων και μεταναστών εκ μέρους της βρετανικής αστυνομίας, όπως ο Mark Duggan που δολοφονήθηκε από την αστυνομία το 2011. 
\r\n
 
\r\n
Η διαδήλωση πέρασε από την Αστυνομική Διεύθυνση, την πλατεία Κοινοβουλίου και κατέληξε έξω από την Σκότλαντ Γιάρντ. Στη συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία μίλησαν ανάμεσα σε άλλους η θεία του δολοφονημένου Μark Duggan και ο Brian Richardson, από το UAF που πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα στην διάρκεια της Διενθούς Αντιφασιστικής Συνάντησης στο γήπεδο του Ρουφ.