Αντιφασιστικό κίνημα
Κερατσίνι: Απάντηση στην φασιστική πρόκληση

Την απάντηση που τους έπρεπε πήραν έξω από το 5ο Λύκειο Κερατσινίου οι χρυσαυγίτες που τόλμησαν να επιτεθούν σε αντιφασίστες και αγωνιστές της αριστεράς στη Β\' Πειραιά την μέρα των εκλογών.
\r\n
 
\r\n
\r\n
“Από νωρίς το πρωί με αρχηγό τον Σαλούφα, τον χρυασαυγίτη υποψήφιο Β\' Πειραιά, είχαν αρχίσει να σκίζουν αφίσες και χαρτόνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Ηράκλειτο στην Νίκαια ενώ είχαν επιτεθεί φραστικά στην υποψήφιά μας Κατερίνα Θωϊδου. Στην συνέχεια έσκισαν πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ν. ΣΥΡΙΖΑ στην Παναγή Τσαλδάρη εκεί που έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ με το προσωπείο του νόμιμου πολιτικού κόμματος προσπάθησαν να ανοίξουν τραπεζάκι στο εκλογικό κέντρο του Κερατσινίου. Ήταν εκεί που δεκάδες κόσμου, απλοί εργαζόμενοι και νεολαίοι από τη γειτονιά μαζί με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχτηκαν την παρουσία τους και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή τους από την περιοχή”, τόνισε στην Ε.Α. ο Παναγιώτης Ζουγανέλης υποψήφιος στη Β\' Πειραιά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
\r\n
 
\r\n
“Τότε οι χρυσαυγίτες με τον γνωστό τραμπούκικο τρόπο τους άρχισαν να βρίζουν, να απειλούν και να σπρώχνουν, ενώ χτύπησαν και τραυμάτισαν δυο συντρόφους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
\r\n

Απάντηση

\r\n
Η απάντηση από τον κόσμο ήταν άμεση αφού τους κουβάλησε σηκωτούς και τους παρέδωσε στην αστυνομία που μέχρι τότε δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποτρέψει τα επεισόδια. Μάλιστα αστυνομικοί προσπάθησαν να τους προστατέψουν, και να επιβάλλουν την παρουσία τους. Φυσικά μετά την μαζική παρέμβαση των κατοίκων και των αντιφασιστών η αστυνομία αναγκάστηκε να τους προσαγάγει και αργότερα να κάνει συλλήψεις αφού αναγνωρίστηκε ο Σαλούφας ως ένας από αυτούς που κατέβαζαν τα πανό κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οι φασίστες δεν έχουν θέση στις γειτονιές μας, πόσο μάλλον στην γειτονιά που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα. Το αντιφασιστικό κίνημα ακόμα πιο δυνατό πρέπει να συνεχίσει διεκδικώντας να γίνει η δίκη της Χ.Α., μέχρι την οριστική καταδίκη τους και την διάλυση των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χ.Α. να εμφανίζονται σαν νόμιμο κόμμα. Θα τους τσακίσουμε”.
\r\n
 
\r\n
Ανακοινώσεις για το γεγονός εξέδωσαν τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την στάση της αστυνομίας που ακόμα και την ημέρα των εκλογών τους έκανε πλάτες και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των χρυσαυγιτών. 
\r\n