Αντιφασιστικό κίνημα
Χρυσαυγίτικη επίθεση στην Ομόνοια

Ο μετανάστης Κοφίλ Μοχάμεντ μετά από επίθεση χρυσαυγιτών το Σάββατο 14/2Ο μετανάστης Κοφίλ Μοχάμεντ μετά από επίθεση χρυσαυγιτών το Σάββατο 14/2

Επίθεση με σιδηρογροθιές δέχτηκαν το Σάββατο 14/2 το απόγευμα έξω από το μαγαζί που εργάζονταν στην οδό Σωκράτους 73 στην Ομόνοια, ο Κοφίλ Μοχάμεντ, 21 ετών, και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ, 28 ετών, από ομάδα τριών χρυσαυγιτών, λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. 

¨Όπως κατήγγειλαν οι δύο μετανάστες στην ΚΕΕΡΦΑ και στην Πακιστανική Κοινότητα που διοργάνωσαν την Δευτέρα 16/2 συνέντευξη τύπου-διαμαρτυρία στην Οδό Σωκράτους 73, οι Χρυσαυγίτες ήρθαν έξω από την είσοδο του καταστήματος και είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή». Μετά έπιασαν τον Κοφίλ Μοχάμεντ και τον τράβηξαν στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τον χτυπάνε.
 
Οι χρυσαυγίτες είχαν σιδηρογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι και μετά από λίγο έπιασαν τον δεύτερο μετανάστη, έξω από το κατάστημα. Φώναζαν «όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω». Αμέσως τον περικύκλωσαν. Ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδηρογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε για να πέσει κάτω.
 
Περνούσαν από το σημείο δύο αστυνομικοί στους οποίους κατήγγειλε ο Ισμαήλ Μοχάμεντ το περιστατικό και ζήτησε να τους συλλάβουν. Οι αστυνομικοί του είπαν να πάνε να το καταγγείλουν στο Α.Τ. ενώ ο ίδιος είχε αίμα στο πρόσωπο. Μετά από λίγη ώρα ήρθαν αστυνομικοί με μηχανές που συνέλαβαν δύο από τους τρείς χρυσαυγίτες. Ο ένας φώναζε στους αστυνομικούς «Είμαστε έλληνες, είμαστε Χρυσή Αυγή. Γιατί μας πιάνετε;». 

Απειλές

Στο Α.Τ. Ομονοίας συνέχιζαν να φωνάζουν: «Καλά κάναμε και χτυπάμε τους Πακιστανούς. Έτσι θα τους διώξουμε» και απείλησαν τους μετανάστες λέγοντας ότι «όταν βγούμε έξω θα σας δείξουμε». Οι μετανάστες έκαναν μήνυση σε βάρος των φασιστών. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.
 
«Οι Χρυσαυγίτες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ακόμα και τώρα ότι για αυτούς δεν υπάρχει νόμος», δήλωσε ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής  Κοινότητας. «Ανάλογη καταγγελία για φασιστική επίθεση έχουμε από τη Ρόδο. Δεν θα τους αφήσουμε. Τώρα είναι η στιγμή για κάθε φασίστα να πάει φυλακή και να πληρώσει για όσα έκανε εδώ και τρία χρόνια κατά των μεταναστών και των αντιφασιστών».