Αντιφασιστικό κίνημα
Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα

Την Τετάρτη 25 Φλεβάρη έγινε συνέλευση των επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ από Κερατσινι- Νίκαια-Κορυδαλλό. Συμμετείχαν 30 περίπου αγωνιστές από αυτές τις γειτονιές, μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία από την Κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ (φίλοι και οικογένεια του Π. Φυσσα).
 
Συζητήθηκε η πολιτική σημασία της πρωτοβουλίας που πήρε η ΚΕΕΡΦΑ για μία παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη και διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι συμπίπτει με την περίοδο έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και με την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, από την οποία σαν αντιρατσιστικό αντιφασιστικό κίνημα διεκδικούμε να ξηλώσει όλα τα ρατσιστικά μέτρα που στοχοποίησαν τους μετανάστες και έστρωσαν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή.
 
Αποφασίσαμε τον επόμενο μήνα να προχωρήσουμε σε μία σειρά δράσεις με εξορμήσεις στα σχολεία, στις λαϊκές αγορές, στις πλατείες, τα τζαμιά και τους εργατικούς χώρους. Στόχος μας είναι στις 21 Μάρτη να κατεβάσουμε σε ένα ενιαίο μπλοκ εκατοντάδες κόσμο από τις γειτονιές της Β' Πειραιά, τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών που πλήρωσαν πολύ ακριβά τη συνεργασία Χρυσής Αυγής -αστυνομίας-κυβέρνησης, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 
Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις σε σωματεία και Δημοτικά Συμβούλια για να πάρουν αποφάσεις στήριξης της 21 Μάρτη. Ήδη η Επιτροπή Παιδείας Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, αποφάσισε την Παρασκευή 6 Μάρτη, ημέρα της επετείου της Μάχης της Κοκκινιάς, να διαβαστεί σε όλα τα σχολεία κείμενο σχετικά με την ιστορία της Μάχης της Κοκκινιάς καθώς επίσης και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη για τις 21 Μάρτη. Επίσης, αποφάσισε να ζητήσει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άδεια για να παραχωρηθούν 1-2 ώρες από το σχολικό πρόγραμμα προκειμένου να διοργανωθούν δράσεις στα σχολεία, αφιερωμένες στην παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
 
Μιχάλης Πέππας

Κερατσίνι: Αντιφασιστική απάντηση

 
Αντιφασιστική απάντηση στη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα έδωσαν δεκάδες αντιφασίστες ύστερα από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και της Κίνησης ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, την Παρασκευή 27/2 το απόγευμα.
 
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 25/2 οι νεοναζί δολοφόνοι εμφανίστηκαν ξανά στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, βεβηλώνοντας το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του, βάφοντας με κόκκινη μπογιά σβάστιγγες και αφήνοντας την υπογραφή C18. Με την ίδια υπογραφή βρόμισαν τους τοίχους του Κοινωνικού Στεκιού Passamontana στον Κορυδαλλό.
 
Η κινητοποίηση της Παρασκευής 27/2 είχε σκοπό να καταγγείλει το γεγονός και να καλέσει τους γείτονες του Παύλου Φύσσα στην μεγάλη αντιφασιστική μέρα στις 21 Μάρτη. Παρά την καταρακτώδη βροχή στήθηκε μικροφωνική, από όπου ακούγονταν τραγούδια του Παύλου και στη συνέχεια διαβάστηκαν διαδοχικά καλέσματα για τις 21 Μάρτη από την ΚΕΕΡΦΑ, τους ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και τους μαθητές Anticapitalista. Μοιράστηκαν προκηρύξεις, αυτοκόλλητα και μαζευτηκαν υπογραφές στήριξης στην καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για τις 21 Μάρτη.