Αντιφασιστικό κίνημα
Απάλλαξαν τον Κασιδιάρη

Με μία προκλητική απόφαση το δικαστήριο απάλλαξε τον αρχιτραμπούκο της Χρυσής Αυγής και εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου Η. Κασιδιάρη για τα χαστούκια που είχε δώσει στη Λιάνα Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012 μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικής εκπομπής, αφού πρώτα είχε ρήξει ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου. 

Σύμφωνα με το Ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών (6/3): «Ο εισαγγελέας υιοθέτησε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά για απλή σωματική βλάβη και τελικά ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης γιατί δεν είχε ασκηθεί μήνυση εντός τριών μηνών. Το δικαστήριο συντάχθηκε με τον εισαγγελέα».
 
Το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά είναι αποκαλυπτικό «Το δικαστήριο, προκειμένου να καταλήξει ότι επρόκειτο για «απλή» και όχι «επικίνδυνη» σωματική βλάβη, βασίστηκε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντήρη, τον οποίο κάλεσε ως μάρτυρα υπεράσπισης ο Κασιδιάρης. Ήταν ο ίδιος που τον Μάιο του 2014 είχε καταθέσει ότι το μαχαίρωμα στον λαιμό μαθητή από 23χρονο χρυσαυγίτη στο Παλαιό Φάληρο ήταν «επιφανειακό, αβαθές και δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση», επομένως ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Όμως το σημαντικότερο ήταν ότι τόσο η πρόεδρος όσο και ο εισαγγελέας της έδρας την περασμένη Παρασκευή δέχτηκαν να γίνει η δίκη με τους όρους που επιθυμούσε ο κατηγορούμενος. Όχι μόνον ανέχθηκαν τη θορυβώδη παρουσία δεκάδων χρυσαυγιτών στο ακροατήριο και το προαύλιο, υπό την καθοδήγηση του βετεράνου στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Ιωάννη Βουλδή, αλλά επέμεναν να διακόπτουν την κυρία Κανέλλη και τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο κάθε φορά που επιχειρούσαν να περιγράψουν την ουσία της υπόθεσης. «Δεν μας ενδιαφέρει τι προηγήθηκε και τι επακολούθησε», ήταν η μόνιμη επωδός της έδρας».
 
Η προκλητική απόφαση απαλλαγής του Κασιδιάρη δείχνει ότι οι Χρυσαυγίτες έχουν ακόμα στηρίγματα μέσα στους κρατικούς θεσμούς. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει στις 20 Απρίλη στον Κορυδαλλό, το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα έχει να δώσει τεράστιες μάχες για να επιβάλει ότι οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους και μαζί να επιβάλει το ξήλωμα όλων όσων εξακολουθούν να τους κάνουν πλάτες σε αστυνομία και δικαιοσύνη.