Αντιφασιστικό κίνημα
Χρυσαυγίτικη επίθεση στον Πειραιά

Την τραμπούκικη φασιστική επίθεση χρυσαυγιτών δέχτηκε φοιτητής της Παντείου στον Πειραιά. Όπως καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει η θεία του Κατερίνα Καλογερά:
 
«Περπατάς στο δρόμο ανυποψίαστος για να πας στη δουλειά σου, για να δεις τους φίλους σου ή γιατί απλά σ’ αρέσει να περπατάς, φορώντας τα ρούχα που γουστάρεις, έχοντας κόψει τα μαλλιά σου έτσι όπως γουστάρεις, και γιατί όχι, άλλωστε σ’ ελεύθερη χώρα ζούμε. 
 
Ο ανιψιός μου είναι φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Tο Σάββατο το βράδυ ξεκίνησε από το σπίτι του για να συναντήσει τους φίλους του. Πέρασε από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έξω από το ξενοδοχείο Savoy στον Πειραιά, όπου όπως έμαθε αργότερα είχε εκδήλωση η “πολιτική οργάνωση'' Χρυσή Αυγή. Ξαφνικά ένα χέρι αρχίζει να τον χτυπάει στον ώμο και ένας τύπος να τον ρωτάει “τι μαλλί είναι αυτό ε; τι είσαι εσυ''; Το παιδί δεν απαντάει και συνεχίζει την πορεία του, ο τύπος γίνεται πιο επιθετικος “τι είσαι εσύ ρε αντιφασίστας ή αναρχικός;'', “δεν ασχολούμαι μ’ αυτά'' απαντάει ο ανιψιός μου, αλλά ο τύπος επιμένει “τι είσαι εσύ αντιφασίστας ή αναρχικός'', “ηρέμησε'' του λέει ο μικρός και τα αίματα άναψαν, ο τύπος του ρίχνει την πρώτη μπουνιά ενώ αρχίζουν να μαζεύονται κι άλλοι (6,7), ο μικρός καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να ξεφύγει, τον κυνηγούν, τον πιάνουν, του χτυπάνε το κεφάλι σε κάτι κάγκελα, μετά τον ρίχνουν κάτω και αρχίζουν να τον βρίζουν, να του πατούν το χέρι και να τον κλωτσάνε στα πλευρά, κι αφού εκτονώθηκαν, τον παρατούν και φεύγουν. 
 
Μόνο μερικά 18άρικα έτρεξαν να τον βοηθήσουν, να του δώσουν νερό και μαντήλια για να σταματήσει το αίμα. Όσο για τους χουλιγκάνους της “πολιτικής οργάνωσης'' συνέχισαν ανενόχλητοι την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.»