Αντιφασιστικό κίνημα
“Αποστασίες” στη Χρυσή Αυγή

Ένα ακόμα εθνικιστικό ποντίκι πήδηξε από το ναζιστικό καράβι των Χρυσαυγιτών αυτή την εβδομάδα, δημιουργώντας τριγμούς και πόλεμο ανακοινώσεων. Πρόκειται για τον αρχιφασίστα Χρήστο Ρήγα, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ναζιστικής συμμορίας. 
 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 21/5 ο Ρήγας μεταξύ άλλων κατηγορεί τη Χ.Α. ότι ακολουθεί τις “παλαιοκομματικές πρακτικές οικογενειακών βολεμάτων, τις οποίες η Χρυσή Αυγή υποτίθεται ότι καταδίκαζε και η ηγετική ομάδα εφάρμοζε κατά κόρον, κοροϊδεύοντας στην κυριολεξία τα αγνά στελέχη που έδιναν από το υστέρημα τους για τον αγνό αγώνα και σκοπό του κινήματος, όταν εκείνοι εισέπρατταν παχυλούς μισθούς και απολάμβαναν προκλητικά προνόμια”. Ο Ρήγας ανακοίνωσε επίσης πως θα κρατήσει την έδρα του στο περιφερειακό συμβούλιο.
 
Το περίεργο είναι πως την επόμενη μέρα της παραίτησής του το γραφείο τύπου της εγκληματικής οργάνωσης από την Αθήνα, με μια μικρή ανακοίνωση, ανέφερε πως διέγραψε τον Ρήγα “λόγω υπογείων διαδρομών του και συναντήσεών του με τους αποστάτες πρώην βουλευτές Αλεξόπουλο και Μπούκουρα”. Λίγο αργότερα το σήριαλ συνεχίστηκε με τον Ρήγα να βγάζει νέα ανακοίνωση λέγοντας: “Είναι πράγματι απορίας άξιο, πως κάποιος μπορεί να διαγραφεί από ένα κόμμα όταν έχει ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς από αυτό;”, ενώ λίγο παρακάτω λέει ότι στο γραφείο τύπου “έχει πέσει πολύ φόρτος εργασίας καθώς καθημερινά δεκάδες στελέχη της Χρυσής Αυγής αποχωρούν βλέποντας τις εθνικιστικές τους ελπίδες να διαψεύδονται”.
 
Σήριαλ
 
Το σήριαλ πάντως δεν τελείωσε εδώ. Την Δευτέρα 25/5 καμιά 10αριά μανιασμένοι χρυσαυγίτες έκαναν ντου κατά την διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου στην Πάτρα ζητώντας να επιστραφεί η έδρα στην Χ.Α. ενώ ταυτόχρονα η έτερη των εκλεγμένων ναζί Γεωργία Κοκκοτή από την Αιτωλοακαρνανία ανακοίνωνε την παραίτησή της από τον συνδυασμό Ρήγα, δηλώνοντας πίστη στην μαμά ναζιστική οργάνωση.
 
Η κατάσταση θα ήταν για γέλια αν δεν είχαμε να κάνουμε με κάποιους από τους πιο σκληρούς ναζίδες στη Δυτική Ελλάδα. Ο Ρήγας όχι μόνο δεν είναι ένας “αγνός εθνικιστής πατριώτης” που απογοητεύτηκε από την κατρακύλα των υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης, όπως θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του, αλλά ένας από τους πρωτεργάτες και καθοδηγητές της οργάνωσης στη Δυτική Ελλάδα, που καθοδήγησε το πογκρόμ στην παραλιακή της Πάτρας μετά την δολοφονία Λαζανά και ένας από τους πλέον σεσημασμένους μπράβους με δικαστήρια και κατηγορίες για δολοφονίες και συνδέσεις με την μαφία. 
 
Όταν τα ποντίκια πηδάνε από το καράβι σημαίνει ότι κάπου αυτό μπάζει νερά. Η πραγματικότητα είναι πως η Χρυσή Αυγή έχει βρεθεί στην γωνία μετά τα απανωτά χτυπήματα του αντιφασιστικού κινήματος. Όμως δεν είναι ώρα για επανάπαυση. Η Χ.Α. δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθεί επειδή κάποιοι υψηλόβαθμοι πηδάνε από το καράβι για να γλυτώσουν το τομάρι τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τους τσακίσουμε παντού από τα περιφερειακά συμβούλια και τη βουλή, μέχρι -ακόμα πιο σημαντικό- τις πόλεις και τις γειτονιές μας.