Αντιφασιστικό κίνημα
Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστικό συλλαλητήριο 18 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια

28 Ιούλη, με την ΚΕΕΡΦΑ έξω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν δύο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Την ίδια μέρα το αντιφασιστικό κίνημα θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και θα βαδίσει προς τη Βουλή, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία μνήμης στο Σύνταγμα απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων.
 
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου, βρίσκει τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη που διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκείνες τις μέρες μάλιστα θα ξεκινάνε οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, με πρώτη την οικογένεια του Παύλου Φύσσα. 
 
Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 18/9 έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό το λόγο η ΚΕΕΡΦΑ έχει κυκλοφορήσει ήδη αφίσα και προκήρυξη οργανώνοντας εξορμήσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς για την οργάνωσή τους. Χρειάζεται να θυμίσουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και όχι «ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα υπό δίωξη» όπως οι ίδιοι θέλουν να παρουσιάζονται. Χρησιμοποιούν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου για να υποδυθούν την αντιμνημονιακή και αντισυστημική δύναμη. 
Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο στην προπαγάνδα τους. Μπορούμε να τους κλείσουμε το δρόμο, με την καταδίκη στα δικαστήρια αλλά κυρίως με τη μαζική και μαχητική δράση στους δρόμους.
 
Ορμή
 
Πριν δύο χρόνια, όταν ο Παύλος έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά, η ορμή του αντιφασιστικού κινήματος ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά να τους βάλει στη φυλακή. Σήμερα, η συνεχής παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια, είναι αυτή που μπλόκαρε τις μεθοδεύσεις για αναβολή της δίκης και την αποβολή της πολιτικής αγωγής από την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Πάνω από όλα όμως, ματαίωσε τις ελπίδες των χρυσαυγιτών ότι θα δικάζονταν με ευνοϊκούς όρους, ώστε να πέσουν στα μαλακά και να βγει λάδι η ηγετική ομάδα. 
 
Η αποφυλάκιση των βουλευτών και η άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού του Μιχαλολιάκου και της Ζαρούλια δείχνει πόσο απαραίτητος είναι ένας νέος γύρος αντιφασιστικού ξεσηκωμού. Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν έχουν θέση ούτε στη Βουλή, ούτε στις γειτονιές, ούτε πουθενά. 
 
Στη νέα δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 8/9 χρειάζεται να δώσουμε μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Έτσι ώστε να σπάσει η απομόνωση που προσφέρει η τοποθεσία της δίκης και να αναγκάσουμε τον υπουργό Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο να κάνει πράξη την υπόσχεσή του για μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών.
 
Θα χρειαστεί η μαζική κινητοποίηση όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών καθώς και η συμμετοχή από συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες στις γειτονιές και φυσικά από την αριστερά. Πρέπει να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη ώστε να την κερδίσουμε.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι έκτακτοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού. Σε συνέχεια της στάσης εργασίας που έκαναν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης την Πέμπτη 6/8 από τις 12:00 έως τις 15:30. Το αίτημά τους είναι απλό και αυτονόητο, η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σε πολλές περιπτώσεις τα χρωστούμενα φτάνουν και τους έξι μήνες.