Αντιφασιστικό κίνημα
Ξεκινάει ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής: 8 Σεπτέμβρη συγκέντρωση στον Κορυδαλλό

25/9/13, αντιφασιστική πορεία από το Σύνταγμα προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη, στις 8 το πρωί, στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, συνεχίζοντας τη μάχη για να μπουν φυλακή οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Εκείνη τη μέρα είναι προγραμματισμένη η πρώτη δικάσιμος μετά την αργία του Αυγούστου, της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής.   
 
Είναι πρόκληση για όλες και όλους όσοι πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στα μνημόνια και το φασισμό, να βλέπουν τους Χρυσαυγίτες να εκμεταλεύονται την προεκλογική περίοδο για να παριστάνουν το αντιμνημονιακό κόμμα και μάλιστα   πάνω στην θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 
 
Δεν ξεχνάμε ότι το βράδυ της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρη του 2013, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, άφηνε νεκρό τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, μέσα σε μία περίοδο που οι Χρυσαυγίτες ναζί είχαν εξασφαλίσει την απόλυτη ασυλία από την κυβέρνηση Σαμαρά για να σκορπούν τη βία και την τρομοκρατία στους δρόμος και στις γειτονιές.   
 
Πίεση
 
Είναι γεγονός ότι η 18η Σεπτέμβρη βρίσκει φέτος τη ναζιστική συμμορία στο εδώλιο του κατηγορούμενου, που έφτασε εκεί κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος. Ομως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία νέα προεκλογική περίοδο, την οποία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι φασίστες δολοφόνοι, δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να εφησυχάζει. Ιδιαίτερα μετά και την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού των Μιχαλολιάκου και Ζαρούλια, δεν πρέπει αν επιτρέψουμε στους ναζί να κυκλοφορούν πάλι ανενόχλητοι και να αξιοποιήσουν την προεκλογική περίοδο για να ηγούνται ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές.
 
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου και του Σαχζάτ να προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι δήθεν βρίσκονται στο στρατόπεδο του ΟΧΙ, προκειμένου να κερδίσουν από την οργή του κόσμου απέναντι στο νέο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή που έφτιαξαν κίτρινο εργοδοτικό σωματείο στη Ζώνη Περάματος για χάρη των εφοπλιστών, τους οποίους έτρεξε να συναντήσει ο Λαγός μετά την προηγούμενη αποφυλάκισή του, ενώ από τη ναζιστική φυλλάδα Εμπρός δε διστάζουν να γράφουν άρθρα για τους “κακόμοιρους” Έλληνες εφοπλιστές που βρίσκονται   στο “στόχαστρο των Γερμανών”. Η Χρυσή Αυγή από τη μία εμφανίζεται να αντιτίθεται στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές και από την άλλη, επιτρέπει στο δημοτικό σύμβουλό της στην Αθήνα Χρήστο Γούδη να γράφει πύρινα άρθρα υπέρ της συμφωνίας και της ανάγκης να “αποπληρώσουμε το χρέος”.
 
Είναι άμεσο καθήκον του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος να μην ξεχάσει μέσα σε αυτή την περίοδο τα εγκλήματα και τις δολοφονίες των ναζί και να δώσει ταυτόχρονα την κόντρα με το ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν που φτάνουν στα ελληνικά νησία, αναζητώντας μία καλυτερη ζωή. 
 
Κρίσιμοι σταθμοί σε αυτή τη μάχη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής της δίκης. Οι προηγούμενοι δικάσιμοι στις 21 και 28 Ιούλη, αναβλήθηκαν λόγω κωλύματος του αναπληρωτή εισαγγελέα. Ετσι η διαδικασία των ενστάσεων των χρυσαυγιτών κατά της ποινικής τους δίωξης, θα συνεχιστεί στις δύο δικάσιμες πριν τις εκλογές στις 8 και στις 14 Σεπτεμβρη και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ουσιαστική διαδικασία της δίκης όπου θα εξεταστούν μία μία οι υποθέσεις που αφορούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
 
Πρώτη θα είναι η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που θα ξεκινήσει με τις καταθέσεις της οικογένειας Φύσσα. 
 
Συλλαλητήριο
 
Για όλους αυτούς τους λόγους ο αντιφασισμός θα χρειαστεί να είναι στο κέντρο της προεκλογικής περιόδου. Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, κοινότητες των μεταναστών διοργανώνει μέσα στο Σεπτέμβρη ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με στόχο να ξαναβγεί στους δρόμους η τεράστια αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου που τους έστειλε στο εδώλιο. 
 
Το Σεπτέμβρη του 2015 συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στη δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα εγκλήματά τους ατιμώρητα και ότι θα παλέψουμε μέχρι την καταδίκη των δολοφόνων, χωρίς να τους αφήνουμε το περιθώριο να παριστάνουν τη δήθεν αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση. 
 
Ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά, έχουμε τη δύναμη να στείλουμε τους Χρυσαυγίτες στη φυλακή και στους υπονόμους της ιστορίας.