Αντιφασιστικό κίνημα
Όχι άλλες διευκολύνσεις στους νεοναζί

Στην αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών Νίκου Κούζηλου και Γιώργου Πατέλη προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών την περασμένη εβδομάδα. Ο Κούζηλος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι κατηγορούμενος, μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα της οργάνωσης, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Πατέλης, πυρηνάρχης της τοπικής της Νίκαιας, κάθεται στο εδώλιο για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Και στους δύο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
 
Με την απόφαση αυτή, από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μόνο ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στη φυλακή, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Μάρτη. Ενώ και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης που εμπλέκονται στις εγκληματικές πράξεις βρίσκονται πλέον εκτός φυλακής.
 
Το γεγονός αυτό βαρύνει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τί έμεινε από τους επτά μήνες διακυβέρνησής της στο κρίσιμο μέτωπο ενάντια στους φασίστες και τους νεοναζί χρυσαυγίτες δολοφόνους; Ολόκληρη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκε, ενώ με την άρση των περιοριστικών όρων που ξεκίνησε από το Μιχαλολιάκο και τη Ζαρούλια και συνεχίζεται, σε λίγο θα μπορεί ολόκληρη να κυκλοφορεί παντού ελεύθερη και ανενόχλητη.
 
Την ίδια στιγμή, η δίκη συνεχίζεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς κοινό και δημοσιότητα, σε ένα χώρο που προσφέρει την απαραίτητη προστασία στους χρυσαυγίτες να παριστάνουν τα θύματα πολιτικής σκευωρίας. Η υπόσχεση του υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή αίθουσας το Σεπτέμβρη έμεινε στα χαρτιά με τα δικαστήρια να καθορίζουν τελικά κι αυτό το ζήτημα, όπως με τις αποφυλακίσεις των χρυσαυγιτών. Και μέσα στη Βουλή όμως, ήταν αυτούς τους επτά μήνες που καθιερώθηκε ξανά η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σαν μια νόμιμα εκλεγμένη πολιτική δύναμη.
 
Η συνέχεια του ΟΧΙ που σαρωτικά είπαμε στις 5 Ιούλη αφορά και τη μάχη ενάντια στους νεοναζί χωρίς υποχωρήσεις και ταλαντεύσεις. Για να γυρίσουν όλοι ισόβια στη φυλακή, για να τους στείλουμε στους υπονόμους της ιστορίας. Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να το πετύχει.