Αντιφασιστικό κίνημα
Ο Παύλος ζει!

Kερατσίνι

Mαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις έγιναν στις 18 Σεπτέμβρη, στην δεύτερη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σε μια σειρά από πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, την Καλαμάτα, τα Γιάννενα, τη Λαμία, το Ναύπλιο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και σε άλλες πόλεις, ο κόσμος μαζικά κατέβηκε στους δρόμους για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα ενάντια στους δολοφόνους φασίστες της Χ.Α.
 
Χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ τεράστια κινητοποίηση έκανε η αστυνομία προκειμένου να φυλάει τα γραφεία της Χ.Α. Στην πορεία, στην οποία συμμετείχε μαζικά η νεολαία, πανό είχαν φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 
 
Μαζικότατη ήταν η διαδήλωση στα Γιάννενα όπου πάνω από 600 αντιφασίστες και αντιφασίστριες διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης παρά την προβοκάτσια που επιχείρησε η αστυνομία, καταλαμβάνοντας με τα ΜΑΤ και χωρίς κανένα λόγο το χώρο μπροστά στη Νομαρχία, όπου πάντα καλούνται όλες οι συγκεντρώσεις. «Καταγγείλαμε το γεγονός απαιτώντας να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ» μας λέει η Λουίζα Γκίκα, «τα οποία όμως παρέμειναν. Στη συνέχεια διαδηλώσαμε - με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το No pasaran, η ΛΑΕ, ο ΜΛ χώρος».
 
Εκατοντάδες συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στην Πάτρα κάτω από τα πανό των φοιτητικών Συλλόγων, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ. Με μεγάλη συμμετοχή και παλμό, με πολύ νεολαία και με συνθήματα κατά του φασισμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και στην Καλαμάτα το συλλαλητήριο στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
 
Στο Ναύπλιο, η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης, όπου συμμετείχαν με πανό το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, αντιεξουσιαστές. Η πορεία βάδισε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την οποία περιφρουρούσαν τα ΜΑΤ, όπου φωνάχτηκε το σύνθημα «να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής».
 

Κερατσίνι 

Xιλιάδες  αντιφασίστες και αντιφασίστριες συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία που έγινε στο Κερατσίνι για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη.
 
Από νωρίς το πρωί, μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, κόσμος της γειτονιάς άφηνε λουλούδια και άναβε κεριά μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην οδό που πήρε το όνομά του. Το απόγευμα, μια σειρά από σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της περιοχής καλούσαν σε συγκέντρωση, στο χώρο του μνημείου στήθηκε μικροφωνική.
 
Το λόγο για να χαιρετήσουν, πήραν ο Αντώνης Νταλακογιώργος εκ μέρους των ναυτεργατών της ΠΕΝΕΝ που τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη να συνεχιστεί ο αντιφασιστικός αγώνας ενάντια στην επιδίωξη των νεοναζί να παρουσιάζονται σαν νόμιμο κόμμα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ και η Ελένη Ράπτη εκ μέρους της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου. 
 
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, στης οποίας την κορυφή μπήκαν τα πανό της ΠΕΝΕΝ και του Συλλόγου Δασκάλων Κερατσινίου και ακολούθησαν τα πανό της Εργατικής Λέσχης, της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, της Λαϊκής Ενότητας, σύλλογοι φοιτητών και άλλες συλλογικότητες, ενώ συγκέντρωση σε άλλα σημεία είχαν καλέσει το ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές. 
 
Η μαζική δυναμική πορεία κατέβηκε την πρώην Παναγή Τσαλδάρη και νυν Φύσσα, βγήκε στη Σαλαμίνος, στη συνέχεια βάδισε μέσα στις γειτονιές του Κερατσινίου για να καταλήξει πίσω στην Φύσσα.
 
Η ΕΛ.ΑΣ για ακόμα μια φορά προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμποδίσει τον κόσμο να φτάσει στο χώρο της συγκέντρωσης, αρχικά κλείνοντας από νωρίς και σε μεγάλη απόσταση τους δρόμους που οδηγούν στο Κερατσίνι και στη συνέχεια πρωτοστατώντας σε επιθέσεις που έφτασαν στο σημείο τα ΜΑΤ να εισβάλουν μέσα σε σπίτια αναζητώντας διαδηλωτές.
 
Πολύς ήταν ο κόσμος που υπέγραφε στα κείμενα υπογραφών της ΚΕΕΡΦΑ και δήλωνε τη συμμετοχή του για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 25 Σεπτέμβρη.
 

Καισαριανή

Mε επιτυχία έγινε στην Καισαριανή την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη το Rap Monsters Fest, το φεστιβάλ που είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας, στον αντιφασιστικά φορτισμένο τόπο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή. 
 
Δύο με τρεις χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στη συναυλία, ενώ στις εισόδους υπήρχε πανό του Δήμου Καισαριανής που προειδοποιούσε: «Σε τούτο τον τόπο ξέρουμε καλά τι θα πει φασισμός-Καμιά ανοχή στη Χρυσή Αυγή».  
 
«Η μαζική παρουσία νέων, κυρίως μαθητών, έδωσε έντονο χρώμα στο Σκοπευτήριο» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Αντρέας Κολλιαράκης. «Στη διάρκεια της συναυλίας ο κόσμος φώναζε συνθήματα με κυρίαρχο το ‘Ο Παύλος ζεί τσακίστε τους ναζί’. Ο
αντιφασιστικός χαρακτήρας της βραδιάς ήταν έντονος σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ».
 
“Αυτοί που σκότωσαν τον Παύλο είναι απόγονοι αυτών που εκτελούσαν  σε αυτόν τον χώρο αγωνιστές” είπε ο Μistah Rude, φίλος του Παύλου από το μικρόφωνο, ενώ η μητέρα του Μάγδα Φύσσα ευχαρίστησε τον κόσμο που συμμετείχε στη συναυλία. Ο Μc Yinka αφιέρωσε τα τραγούδια του στους αντιφασίστες και την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας στους δρόμους, στις γειτονιές και τα δικαστήρια. Στο τέλος της συναυλίας, ανεβαίνοντας στη σκηνή, οι φίλοι του τραγούδησαν τα κομμάτια του Παύλου Φύσσα.
 
Μαζική εξόρμηση για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 25 Σεπτέμβρη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ από τις γύρω γειτονιές, σηκώνοντας πανώ και μοιράζοντας χιλιάδες προκηρύξεις έξω από το χώρο της συναυλίας. Οπως μας μεταφέρει ο Γιώργος Τσαμούρης: «Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, δεκάδες αντιφασίστες-τριες υπέγραφαν και άφηναν το τηλέφωνό τους για συνέχεια της δράσης. Παρουσία έξω από το Σκοπευτήριο είχαν το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο και το ΣΕΚ ενώ πουλήθηκαν 15 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και 2 περιοδικά».