Αντιφασιστικό κίνημα
Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση στο “Αντίπνοια”

Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, στο Eφετείο Αθηνών, συνεχίζεται η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των χρυσαυγιτών Σιατούνη και Στράτου, οι οποίοι έχουν πρωτοδίκως κριθεί ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εναντίον δύο ατόμων στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα τον Ιούνη του 2008. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες επιθέσεις που έχουν συσχετιστεί με την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τους κατηγορούμενος να κάθονται στο εδώλιο και στη δίκη της ναζιστικής συμμορίας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Οκτώβρη με τις καταθέσεις των δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης, δύο αυτόπτων μαρτύρων καθώς των τεσσάρων αστυνομικών του περιπολικού που δέχτηκε σήμα για “σοβαρό επεισόδιο” έξω από το στέκι και συνέλαβαν τυχαία τους δύο χρυσαυγίτες. Τα θύματα και οι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε πολυμελές τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το οποίο εισέβαλε στο στέκι και το βανδάλισε. “Χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή. Μουνιά, θα πεθάνετε”, ήταν το πρώτο πράγμα που ακούστηκε από τα στόματά τους την ώρα της επίθεσης και “τέλος χρόνου” το τελευταίο πριν το τάγμα εφόδου αποχωρήσει συντεταγμένα από το σημείο. Την ώρα εκείνη στο στέκι διεξαγόταν δημόσια ανακοινωμένο μάθημα ισπανικών. Οι δύο κατηγορούμενοι κατέφεραν μαχαιριές στα δύο θύματα, προκαλώντας τους βαρύτατους τραυματισμούς.