Πολιτισμός
Θέατρο: Είστε και φαίνεστε

Μετά τις παραστάσεις «Μια Γιορτή στου Νουριάν» και «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης» η «Συντεχνία του Γέλιου» ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210 3464380) το σημαντικό έργο του μάστορα του παιδικού θεάτρου Φόλκερ Λούντβιχ, «Είστε και φαίνεστε» σε μετάφραση και διασκευή Βασίλη Κουκαλάνι που κάνει και την σκηνοθεσία μαζί με τον Γιώργο Παλούμπη. Τα τραγούδια υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς εκ των οποίων ένα σε συνεργασία με το hip hop συγκρότημα Χνάρια. 
 
Οι ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι που είναι πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια». Ο Ζαχαρίας ο «Γυαλάκιας» είναι αβοήθητος και φοβισμένος μπροστά στον περίγελο και τα πειράγματα των άλλων. Το έργο ερευνά τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε τη σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό και φιλοδοξει να εμπνεύσει την κοινή δράση για επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωση επιθετικότητας.
 
Στην παράσταση παίζουν οι: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιωάννα Λέκκα, Πέτρος Σπυρόπουλος και Μιχάλης Τιτόπουλος. Τα σκηνικά και τα κουσούμια έχουν επιμεληθεί οι: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος, τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας, την κίνηση η Σεσίλ Μικρούτσικου, τα Βίντεο και τις Φωτογραφίες οι Πάνος Ζενίδης και Τίνα Ψαρρού ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριάνθη Γραμματικού.
 
Η πρεμιέρα με την παρουσία του συγγραφέα θα γίνει στις 18 Οκτώβρη στις 12:00μεσ ενώ οι παραστάσεις θα είναι κάθε Κυριακή στις 12 μες και καθημερινές για σχολεία.