Πολιτισμός
Thee Holly Strangers: Από τον Αμερικάνικο Νότο στον αστικό βάλτο της Αθήνας

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου οι Thee Holly Strangers παρουσίασαν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους, στο An Club στα Εξάρχεια. To συγκρότημα, που έπαιξε μουσική στην περσινή γιορτή της ΕΑ, σχηματίστηκε πριν τρία χρόνια και αποτελεί μία all star μπάντα με ορισμένους από τους σημαντικότερους μουσικούς της ρόκ, γκάραζ , φολκ blues σκηνής στην χώρα.
 
Ο Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K) δίνει συνέχεια στην δημιουργική του έμπνευση μετά την συμμετοχή του σε ορισμένα από τα εμβληματικότερα συγκροτήματα της σκηνής (The Last Drive, Earthbound). Ο Αλέξης είχε πέσει θύμα φασιστικής επίθεσης το 1998 όταν ομάδα 3 ατόμων του επιτέθηκαν στην συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη και  τον τραυμάτισαν σοβαρά. Στα φωνητικά βρίσκουμε τις Φλώρα Ιωαννίδη (από τους θρυλικούς Make Believe) και Τζένη Καπάδαη στις κιθάρες τον Νίκο Φυσάκη (T-Nick), στο pedal steel και ακουστική κιθάρα τον Johny Hardy αμφότεροι μέλη των Dustbowl και στο μπάσο τον Τάσο Παλαιολόγου (700 machines).
 
Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή από νωρίς και ζεστάθηκε ακόμα περισσότερο με το άνοιγμα της συναυλίας από τον Johny Thin και τις διασκευές του σε κλασικά blues τραγούδια.
 
Στην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκαν οι Thee Holly Strangers πλημμυρίζοντας τον χώρο με την kozmic swamp μουσική όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Μουσική με επιρροές από Αμερικάνα και ηλεκτρικά blues που έδωσαν ατμόσφαιρα αμερικάνικου νότου. Από τις 12 πρωτότυπες συνθέσεις του δίσκου ξεχώρισαν τα Desolation Revelation, το S.P. Blues  και το Fiery Road ενώ οι διασκευές όπως τα δύο τραγούδια του Link Wray ξεσήκωσαν το κοινό.
 
Όσον αφορά την αλληλεπίδραση της μουσικής και κυρίως των στίχων με τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, “οι στίχοι επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις όχι όμως με την γραμμική, τρέχουσα έννοια, δηλαδή οι στίχοι δεν ακολουθούν τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο ούτε τις σχολιάζουν, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι προϊόν αυτής της μοιραίας εποχής που έφερε μαζί της την συντριβή των ονείρων, τη φτώχεια αλλά και τον αναπροσδιορισμό των ταυτοτήτων και των κοινωνικών σχέσεων. Από την άλλη, το ίδιο το συγκρότημα ήταν ένας τόπος άμυνας απέναντι σε αυτή την ερημοποίηση, προσφέροντας έναν πυρήνα συμμετοχής, δημιουργίας και αλληλεγγύης για τα ίδια τα μέλη του’’, δήλωσε στην Ε.Α. ο Αλέξης Καλοφωλιάς. 
Κώστας Πολύδωρος