Πολιτισμός
Mια γιορτή στου Νουριάν στον Ελαιώνα

Μια Πρωτοχρονιάτικη “Γιορτή στου Νουριάν” δόθηκε την Δευτέρα 21/3 στον καταυλισμό προσφύγων του Ελαιώνα με δεκάδες προσφυγόπουλα από διάφορες χώρες να παρακολουθούν την παράσταση που ανέβασε η Συντεχνία του Γέλιου. “Ανοιχτά σύνορα για όλους”, έγραφαν τα μπαλόνια που μοιράστηκαν σε μικρούς και μεγάλους ενώ μαζεύτηκαν και σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. 
 
Μιλώντας για την συγκεκριμένη δράση ο Βασίλης Κουκαλάνι μεταφραστής, σκηνοθέτης και ηθοποιός στην παράσταση τόνισε:
“Με αφορμή την γιορτή της Πρωτοχρονιάς για τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν αποφασίσαμε να παίξουμε την παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν”. Είναι μια αντιρατσιστική παράσταση με την οποία έχουμε συμμετάσχει πολλές φορές τόσο σε δράσεις αλληλεγγύης όσο και στο κίνημα. Καλέσαμε κόσμο να μας φέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τον κόσμο που είναι εκτεθειμένος στον Πειραιά. 
 
Συνθήματα
Θέλαμε ωστόσο να στείλουμε και ένα διαφορετικό μήνυμα και προς τον κόσμο του Θεάτρου για να πάρουμε όλοι μαζί πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως οι πρωτοβουλίες αυτές δεν είναι απλά για ανθρωπιστική βοήθεια, σίγουρα χρειαζόμαστε και τρόφιμα και ρούχα, αλλά πρέπει να συνοδεύονται και με συνθήματα και προτάγματα που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων. 
 
Αυτές οι δράσεις πρέπει να εγείρουν και την κοινωνική και πολιτική συνειδητότητα του κόσμου. Να εξηγούμε γιατί το κλείσιμο των συνόρων είναι παράνομο, παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης. Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της. Και όσοι μας λένε ότι έχουμε προσφυγική κρίση λένε ψέμματα. Στην Ευρώπη έχουν φτάσει λιγότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Μιλάμε για πολύ μικρά νούμερα και σε σχέση με άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος, η Τουρκία ή το Ιράν αλλά και σε σχέση με τον πληθυσμό και τις δυνατότητες της Ευρώπης. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Χωράνε όλοι όσοι θέλουν να έρθουν. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και πρέπει να το λέμε και να το φωνάζουμε μέσα από τις δράσεις μας”.