Γράμματα και σχόλια
Ζωή Κωνστα­ντο­πούλου: Πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμα;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα κάνοντας καταγγελίες ότι στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ έχουν εξαγοράσει μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας που αποχώρησαν από αυτό το κόμμα. Πρόκειται για πολιτική κατρακύλα της πρώην Προέδρου της Βουλής, για πολλούς λόγους.

Ένα πρώτο κρατούμενο είναι ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαφωνίες μέσα στο χώρο της με θεωρίες συνομωσίας. Αντί να απαντήσει πολιτικά σε πρώην στελέχη της, τους εμφανίζει ότι «δωροδοκήθηκαν». Πρόκειται για παλιά αποτυχημένη συνταγή. Κανένα κίνημα και κανένα κόμμα δεν χτίστηκε ποτέ με τέτοιες μεθόδους. Αντίθετα, η ιστορία δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα προκύπτουν σε φορείς που φτάνουν σε αδιέξοδο. Ας θυμηθούμε πόσες φορές βαφτίστηκαν «χαφιέδες» στελέχη της αριστεράς από αποτυχημένες ηγεσίες.

Δεύτερο, η Δέσποινα Κουτσούμπα και ο Παναγιώτης Σωτήρης έχουν απορρίψει κατηγορηματικά τα σενάρια που κυκλοφορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι συκοφαντικό να επιμένει ότι μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ βγαίνουν «λαμόγια». Αυτό δεν είναι εκστρατεία «κάθαρσης» όπως ισχυρίζεται, είναι εκστρατεία λάσπης κατά της αριστεράς συνολικά.

Τέλος, είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ δηλώνει πως δεν απευθύνεται στην αριστερά αλλά στην κοινωνία. Όλη η αριστερά απευθύνεται στην κοινωνία και πιο συγκεκριμένα στην εργατική τάξη και τα συγγενικά της στρώματα. Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να πάψει να απευθύνεται στην αριστερά παρά μόνο για να την καταγγείλει ως χώρο διαφθοράς σηματοδοτεί πλέον μια πλεύση σε άλλα νερά που και η ίδια ξέρει ότι είναι άκρως μολυσμένα.