2 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

18/9/2014, χιλιάδες διαδηλώνουν στο Κερατσίνι ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Φύσσα

Στα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το αντιφασιστικό κίνημα ετοιμάζεται να ξαναβγεί στους δρόμους με ένα μεγάλο συλλαλητήριο την Παρασκευή 18/9, που θα ξεκινήσει στις 7μμ από την Ομόνοια και θα ολοκληρωθεί με πορεία στη Βουλή και συναυλία στο Σύνταγμα.

Η ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλα συνδικάτα, τις κοινότητες των μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους για ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας και θα στείλει το μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και όλα τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Στη θλιβερή επέτειο των δύο χρόνων της δολοφονίας του Παύλου από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, το αντιφασιστικό κίνημα που ανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στη δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ετοιμάζεται να δείξει ξανά τη δύναμή του.

Το φετινό μήνυμα της κινητοποίησης είναι ότι η τεράστια αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου δεν πρόκειται να αφήσει τα εγκλήματα των ναζί ατιμώρητα, θα παλέψει μέχρι την καταδίκη των δολοφόνων και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στους ναζί της Χρυσής Αυγής ποτέ ξανά να παριστάνουν το πολιτικό κόμμα. Ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να εφαρμόσει μία σειρά επιθέσεις στην εργατική τάξη για χάρη των τραπεζών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Χρυσή Αυγή να το παίζει δήθεν αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, τη στιγμή που στηρίζει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Άλλωστε για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε ότι η υποκρισία και ο γκεμπελισμός της ναζιστικής συμμορίας δεν έχει όρια. Η Χρυσή Αυγή από τη μία εμφανίζεται να αντιτίθεται στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές και από την άλλη, επιτρέπει στο δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα Χρήστο Γούδη να γράφει πύρινα άρθρα υπέρ της συμφωνίας και της ανάγκης να “αποπληρώσουμε το χρέος”.

Η δίκη 

Ο φετινός αντιφασιστικός Σεπτέμβρης ξεκινά με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 8 του μήνα, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού όπου έχει οριστεί η πρώτη δικάσιμος μετά την αργία του Αυγούστου, στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι προηγούμενοι δικάσιμοι στις 21 και 28 Ιούλη, αναβλήθηκαν λόγω κωλύματος του αναπληρωτή εισαγγελέα. Ετσι η διαδικασία των ενστάσεων των χρυσαυγιτών κατά της ποινικής τους δίωξης, θα συνεχιστεί με την επανέναρξη της δίκης το Σεπτέμβρη, και αμέσως μετά ξεκινά η ουσιαστική διαδικασία της δίκης όπου θα εξεταστούν μία μία οι υποθέσεις που αφορούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Πρώτη θα είναι η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το βράδυ 17 προς 18 Σεπτέμβρη του 2013 στο Κερατσίνι. Η υπόθεση Φύσσα θα αρχίσει να εξετάζεται με τη διαδικασία των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας, με πρώτους τους γονείς και την αδερφή του Παύλου Φύσσα, ενώ ακολουθούν πάνω από 130 μάρτυρες του κατηγορητηρίου που θα καταθέσουν για όλες τις υποθέσεις και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας Φύσσα σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνει κέντρο για το αντιφασιστικό κίνημα. Η 8 και η 18 Σεπτέμβρη χρειάζεται να μετατραπούν σε μάχες όλης της εργατικής τάξης και της νεολαίας και όλου του κόσμου του ΟΧΙ, της αντίστασης στα μνημόνια, στη φτώχεια, στην ανεργία και στο ρατσισμό. Για να στείλουμε τους δολοφόνους νεοναζί από τα έδρανα της βουλής, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.