Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Τέμενος: «Να προχωρήσει στην πράξη»

Με πλειοψηφία 206 υπέρ και 24 κατά ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό». Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ. 
 
«Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και όλοι οι μουσουλμάνοι που ζούμε εδώ έχουμε πάρα πολλές, εκατοντάδες φορές αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα. Έπρεπε να έχουμε τζαμί, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε κάθε πόλη που υπάρχουν μουσουλμάνοι» αναφέρει (στη συνένετυξή του που ολόκληρη μπορείτε να διαβάσετε στο επόμενο φύλλο της ΕΑ) ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Η πρόσφατη εξέλιξη είναι θετική. Οι 400.000 μουσουλμάνοι που ζούμε στην Αττική έχουμε ανάγκη το τζαμί. Γι' αυτό ζητάμε να προχωρήσουμε πιο πέρα από τα λόγια στην πράξη στη δημιουργία, στο χτίσιμο του τζαμιού».
 
Πρόκληση
Στη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής το πραγματικό τους πρόσωπο έδειξαν για ακόμα μια φορά οι ναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο γιατί επιτέθηκαν στον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ με την κατηγορία ότι ...είναι Τούρκος, αλλά και γιατί δεν δίστασαν μέσω του υπόδικου Παναγιώταρου να ευχηθούν «χρόνια πολλά» μέσα στον κατά τα άλλα «ναό της δημοκρατίας» ανήμερα της επετείου της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.
 
Η αποχαλίνωση των Χρυσαυγιτών στη Βουλή είναι αποτέλεσμα καταρχήν της ανοχής και της νομιμοποίησης που τους παρέχει το ίδιο το προεδρείο της Βουλής και έχει εκφράσει επανειλημμένως με τον πιο εύγλωττο τρόπο ο πρόεδρός της Βούτσης. Είναι η ίδια ανοχή που δείχνει ο υπουργός δημόσιας τάξης Τόσκας αφήνοντας τους χρυσαυγίτες να οργανώνουν προβοκάτσιες στην Θράκη. 
 
Όμως είναι και αποτέλεσμα της πολιτικής κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ. Που ψήφισε μαζί με τον Καμμένο «για τους γνωστούς λόγους» την φωτογραφική για τη μειονότητα παραμονή του ορίου του 1% για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή. Και όταν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν μαζί με την Χ.Α. ενάντια στην έγερση του Τεμένους το μόνο που βρήκε να πεί ήταν  «Ουδέν σχόλιον»...