Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλες και όλοι στην Πορεία

Στην Πορεία του Πολυτεχνείου καλεί η LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 17 Νοέμβρη 3μμ στην Κλαυθμώνος. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της:

«Η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου έδειξε ότι για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και του κινήματος, τα lgbtqi+ δικαιώματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και συνδέεται με όλες τις άλλες: πώς θα σταματήσουμε τη σεξιστική βία, τις ρατσιστικές διακρίσεις, τον φασισμό, πώς θα κερδίσουμε μόνιμες και σταθερές δουλειές και κοινωνικές υπηρεσίες για όλες και όλους.

Παράλληλα με τις μεγάλες νίκες ξετυλίγονται τα γεγονότα που δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Δεν υπάρχει εφησυχασμός για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών/τριων. Όπως δε χωράει κανένας εφησυχασμός για τη μάχη ενάντια στους ναζί της Χρυσής Αυγής και την ακροδεξιά.

Κανένας εφησυχαμός

Και φυσικά δε χωράει εφησυχασμός για τη διεύρυνση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Το σύμφωνο συμβίωσης, η ταυτότητα φύλου, είναι μερικές από τις κατακτήσεις για τις οποίες άνοιξε το δρόμο το κίνημα, με ιδεολογικά προχωρήματα, με διεκδίκηση αλλά και στην πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα διεκδικεί σαν δικά του πρωτοφανή βήματα, ενώ ταυτόχρονα τα υπονομεύει και βάζει περιορισμούς! 

Ο ορίζοντας των διεκδικήσεών μας είναι η σύγκρουση με αυτό το σύστημα... Ελάτε να συγκροτήσουμε πολύχρωμο μπλοκ στη διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Μαζί με την επαναστατική αριστερά, που πρωτοστάτησε στην εξέγερση ενάντια στη Χούντα και που συνεχίζει να συνδέει τις μάχες ενάντια σε μνημόνια και φασισμό με τον αγώνα ενάντια στη σεξιστική καταπίεση σήμερα».