Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αθήνα: Διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 24/11

24/11, Αθήνα

Δυναμική ήταν η διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που οργάνωσαν γυναικείες, LGBTQI+, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες το Σάββατο 24 Νοέμβρη.

Άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας από το Βόλο, Δικαιοσύνη για το Ζακ, Ανοιχτά σύνορα μετά την άγρια δολοφονία των τριών γυναικών προσφύγων στον Έβρο, ήταν από τα κεντρικά αιτήματα της διαδήλωσης που συνδέθηκαν και με τη μάχη ενάντια στους φασίστες.

Η συγκέντρωση έγινε στην Καπνικαρέα με ανακοινώσεις και μοίρασμα προκηρύξεων και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε, περνώντας και από το ΑΤ Ομόνοιας, στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου στη οδό Γλάδστωνος.

Το σύστημα που γεννά σεξισμό και καταπίεση και τη μάχη για την ανατροπή του, ανέδειξαν οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της Εργατικής Αλληλεγγύης και του ΣΕΚ με την παρέμβασή τους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η καθαρίστρια τώρα ελεύθερη, οι φονιάδες του Ζακ στη φυλακή», «Γυναίκες και άντρες παλεύουμε μαζί, ενάντια σε σεξισμό και καταπίεση», «Λιτότητα, ανεργία, σεξισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».


 

Διαβάστε επίσης:

Διεθνές «παλιρροιακό κύμα» ενάντια στον σεξισμό