Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ξεριζώνουν οικογένειες από το καμπ Ελευσίνας

“Λίγο πριν αρχίσει να πετάει τις οικογένειες προς έξωση στο δρόμο, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε αιφνιδιαστικά τη μεταφορά των 153 προσφύγων, παιδιών και βρεφών, που διαμένουν στο καμπ της Ελευσίνας σε άλλες δομές της ενδοχώρας, από την Εύβοια μέχρι τα Γρεβενά και τις Σέρρες! Λίγες ώρες αργότερα την πάγωσε, αλλά για πόσο;”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

“Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, όλες οι οικογένειες της δομής πρέπει να τα μαζέψουν άρον-άρον και σε δυο μέρες να αδειάσουν τη γωνιά, να φορτώσουν τα παιδιά τους σε λεωφορεία και να χάσουν ξανά σχολεία, γειτονιά, τους γιατρούς τους και τους δικηγόρους τους. Το καμπ θα αδειάσει, και θα ξαναγεμίσει ως transit κέντρο που θα διαμένουν πριν την αναχώρησή τους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Tην ώρα που το Υπουργείο ανακοίνωνε αυτή τη φρίκη, εργαζόμενοι στη δομή κανόνιζαν την καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα παιδιά του καμπ ενώ άλλα παιδιά επέστρεφαν από τα σχολεία τους, στα οποία φοιτούν τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς. Άλλα 50 άτομα περίπου που είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες δεν είναι καν στις λίστες μεταφοράς, καθώς αυτοί οι άνθρωποι που είναι υπό έξωση έχουν γίνει ήδη αόρατοι. Σε δυο μέρες θα βρίσκονται στο δρόμο, γιατί έτσι ξέρει η Νέα Δημοκρατία να «λύνει» το «πρόβλημα» της προσφυγιάς...”