Εργατικό κίνημα
24/3/21: Συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στον Άγιο Σάββα

24/3/21, πύλη Αγίου Σάββα. Φωτό: Λένα Βερδέ

Νέα συγκέντρωση στην πύλη του Άγιου Σάββα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο νοσοκομείο, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στην απόπειρα απόλυσης του προέδρου του Συλλόγου τους, Κώστα Καταραχιά. Εκεί έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, καταγγέλοντας ξανά την προκλητική μεθόδευση της Διοικήτριας του νοσοκομείου Μπαλαούρα, της 1ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να απολύσουν, και μάλιστα στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, έναν επικουρικό γιατρό με πέντε χρόνια εμπειρία στο ΕΣΥ, εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Την κινητοποίηση στήριξαν με εκπροσώπους τους η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ. Ενώ στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκαν για άλλη μια φορά δεκάδες συμπαραστάτες και συμπαραστάτριες: Ασθενείς του νοσοκομείου και κάτοικοι της γειτονιάς, αγωνιστές/ίστριες από το Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, μέλη της Κίνησης Support Health Workers και της Εργατικής Αλληλεγγύης, εργαζόμενοι από διάφορους χώρους όπως την Υπηρεσία Ασύλου. Όλοι και όλες μαζί φώναξαν συνθήματα κατά της εκδικητικής απόλυσης και για την ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα, με μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, χρηματοδότηση, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Το παρών έδωσαν επίσης η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη και ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί στο προαύλιο του νοσοκομείου. Το λόγο πήραν οι Πάνος Παπανικολάου (γ.γ ΟΕΝΓΕ), Μιχάλης Γιαννάκος (πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ), Τάσος Αντωνόπουλος (ΕΕ ΑΔΕΔΥ) , Γιάννης Αναγνωσταράς (ΔΣ ΔΟΕ), Θανάσης Διαβολάκης (ΔΣ ΟΙΕΛΕ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), Ειρήνη Ζάννη (Σωματείο Συμβασιούχων Υπ. Ασύλου), Τάνια Δημητριάδη (ασθενής), Βάντα Τσέλιου (συνταξιούχος εκπαιδευτικός-ασθενής). Όλες και όλοι ανέδειξαν τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης πίσω από την απόλυση του Κ.Καταραχιά, δηλαδή το χτύπημα των συνδικάτων και όσων αγωνίζονται ενάντια στην εγκληματική πολιτική της. Και έκφρασαν την αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη.

Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα από τον Κώστα Καταραχιά για μαζική συμμετοχή στη νέα απεργιακή κινητοποίηση (11πμ-3μμ) που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 30 Μάρτη ενάντια στην απόλυσή του. Η συγκέντρωση την ίδια μέρα θα γίνει στις 12μ στον Άγιο Σάββα και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Δείτε περισσότερες φωτο εδώ.