Εργατικό κίνημα
15/4/21 – Παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση

15/4/21, Αθήνα. Φωτο: Μάνος Νικολάου

Φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση εργατών και σπουδαστών της Τέχνης, που διεκδικούν άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού και των σχολών, καθώς και επιδόματα στήριξης για όσο διαρκούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ), το Συντονιστικό Σπουδαστριών/ων Σχολών Χορού-Θεάτρου, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου, Κιν/φου.

Δυναμική παρουσία είχε η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών που κατέβηκε με το πανό της και μοίρασε μαζικά προκήρυξη με τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να γίνουν μετά τη μαζική συνέλευση της Κυριακής, προτείνοντας να μπουν μπροστά τα σωματεία ώστε να ανοίξουν από τα κάτω οι χώροι του Πολιτισμού με καταλήψεις ουσιαστικές και όχι συμβολικές.

Η πορεία ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, έκανε στάση στο Υπουργείο Υγείας και κατέληξε στο Υπουργείο Εργασίας. Όταν η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε, οι σπουδαστές με τα πανό τους συνέχισαν να διαδηλώνουν στην πορεία των φοιτητών στα Προπύλαια.