Εργατικό κίνημα
Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ: Μετά τη σύλληψη Λαγού, ξηλώστε τα απομεινάρια της ΧΑ και το ρατσισμό

"Η σύλληψη του νεοναζί ευρωβουλετή Λαγού, μετά την άρση της ασυλίας στο ευρωκοινοβούλιο, είναι άλλο ένα βήμα στην εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου, στις 7 Οκτώβρη 2020, της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες για να δει την πόρτα της φυλακής άλλο ένα στέλεχος των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση και οι προσκείμενοι σε αυτή Δήμαρχοι και περιφερειάρχες βρίσκονται πολύ μακρυά από το να πάρουν μέτρα για να ξηλωθούν τα κατάλοιπα της παρουσία τους σε Δήμους και περιφέρειες, να αποπεμφθούν οι εκλεγμένοι με ναζιστικά ψηφοδέλτια, να κλείσουν τα τελευταία γραφεία-ορμητήρια που είναι ακόμη ανοικτά! Καμία πρωτοβουλία δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση για την αποζημίωση των θυμάτων των εγκληματικών και δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.
Τεράστια είναι η ευθύνη του υπουργού Προ.Πο, Μ.Χρυσοχοϊδη για τη διαφυγή του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χ.Παππά, την ώρα που τρέχουν να εγκαταστήσουν αστυνομία στα πανεπιστήμια και να χτυπήσουν απεργίες και διαδηλώσεις.
Την ίδια περίοδο, η ρατσιστική εκστρατεία του Μηταράκη και του Χρυσοχοϊδη αφήνει νεκρούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τον Μάκι Ντιαμπατέ στην Κω και τον Ιμπραήμ Εργκούν στην Κόρινθο, αφήνει πνιγμένους στο Αιγαίο και τον Έβρο, στέλνει πίσω στη Τουρκία πρόσφυγες με παρακρατικές μεθόδους και παράνομες επαναπροωθήσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ξηλώσουμε τα απομεινάρια των νεοναζί και τους ακροδεξιούς του Βελόπουλου. Για να μπει τέλος στη ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης που στρώνει το δρόμο ξανά στους φασίστες, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες των μεταναστών Μάκι Ντιαμπατέ και Ιμπραήμ Εργκούν.
Θα δώσουμε το παρόν στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη και τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στο Υπουργείο εργασίας στις 10.30πμ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ"