Εργατικό κίνημα
Ανακοίνωση Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης: 16 Ιούνη πανεργατική απεργία

16 ΙΟΥΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ, 11πμ πλατεία Κλαυθμώνος, προσυγκέντρωση 10.30πμ υπ. Εργασίας (Σταδίου)

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Απολύστε τον Μητσοτάκη

Την Τετάρτη 16 Ιούνη απεργούμε πανεργατικά και ξαναβγαίνουμε στους δρόμους για να σταματήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Μας καλουν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα πανελλαδικά που προχωράνε σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία και συλλαλητηριο στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που χτυπάει το 8ωρο και τα συνδικάτα.
 
Μπορούμε να τους τσακίσουμε
Η απεργία στις 10 Ιούνη ήταν η πιο πετυχημένη πανεργατική απεργία των τελευταίων χρόνων και σε όλες τις πόλεις τα συλλαλητήρια ήταν τα μεγαλύτερα από την περίοδο των Σαμαροβενιζέλων. Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι, απέργησαν νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς και κατέβηκαν μαζικά με τα πανό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για ώρες το κέντρο της Αθήνας ήταν ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι, με δεκάδες πανό σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, δείχνοντας
με μαζικούς όρους τη δύναμη της εργατικής μας που μπορεί να τσακίσει την κυβέρνηση και τις επιθέσεις της. Στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Αυτή η δύναμη, μαζί με την οργή για την κυβέρνηση, ανάγκασε ακόμη και την ηγεσία της ΓΣΕΕ να καλέσει πανεργατική απεργία 10 Ιούνη.
 
Κλιμακώνουμε απεργιακά
Η 16 Ιούνη την ημέρα που ο Μητσοτάκης πάει να ψηφίσει στη βουλή το νομοσχέδιο που χτυπάει το 8ωρο και τα συνδικάτα, είναι μια μεγάλη απεργιακή μέρα που θα μας βρει απεργούς και διαδηλωτές σε όλες τις πόλεις. Η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και εκατοντάδες συνδικάτα προχωράνε σε πανεργατική απεργία και απεργιακά συλλαλητήρια. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας, χώρο το χώρο, κλάδο τον κλάδο.
 
Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των εργοδοτών
Η ΝΔ τα έδωσε όλα στα αφεντικά τον ενάμιση χρόνο της πανδημίας, με τεράστιες επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες. Θέλουν τώρα να δώσουν ακόμη περισσότερα
δώρα στα αφεντικά για να μπορέσουν οι εργοδότες να βγάλουν κέρδη μέσα στην οικονομική κρίση και την πανδημία, γι' αυτό καταργούν το 8ωρο. Ταυτόχρονα η ΝΔ φοβάται τις μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, γι' αυτό φέρνει μαζί με την κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα στον συνδικαλισμό, και στο δικαίωμα στην απεργία. Η προσπάθειά τους είναι να τσακίσουν όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία και την περιφρούρησή της, αλλά πολύ περισσότερο κάθε συλλογικότητα
στους χώρους δουλειάς προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις και την ατομική διαπραγμάτευση αντί των συλλογικών συμβάσεων.

Πάνω απ' όλα οργανώνουμε τη δύναμη των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς. Συγκροτούμε παντού επιτροπές αγώνα που να οργανώνουν τον χώρο, να δυναμώνουν τα σωματεία, να μην αφήσουμε τη ΝΔ Ακόμη και αν φτάσει να ψηφίσει το νομοσχέδιο να εφαρμόσει το αντεργατικό τερατούργημα.

Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων και σε καλούμε να τη δώσουμε μαζί.